İngiliz Ulusal Ordu Müzesi tarafından düzenlenen oylamada, İngiltere'nin en üstün yetenekli askeri düşmanları belirlendi. Müze yetkilileri önce 20 isimli bir liste belirledi ve bu listeyi internet üzerinden halkın oylamasına sundu. Mustafa Kemal Atatürk, halkın internet üzerinde verdiği toplam oyların yüzde 40'ını alarak birinci geldi.

Ancak müze yetkilileri, daha sonra yapılan "filitre" seçim sonrası Mustafa Kemal Atatürk'ün İngiltere'nin en büyük beşinci düşmanı olduğuna karar verdi.

Müze yetkilileri, taktik oyları ve blok oylamaları filitrelemek amacıyla bu formatı seçtiklerini savundular.

Kamuoyu yoklamasıyla belirlenen sıralamada ilk beşe giren liderler daha sonra Londra'nın batısındaki Chelsea semtinde bulunan müzede yaklaşık 70 davetlinin katıldığı özel bir toplantıda yeniden bir seçime tabi tutuldu..

Toplantı sonunda internet üzerinden verilen oylarda dördüncü sırada gelen Amerika Birleşik Devletleri'nin ilk Başkanı George Washington birinci ilan edildi.

cnntürk'ün internet sitesinde yer alan habere göre ikinci sırada İrlandalı lider Michael Collins, üçünü Napoleon Bonaparte, dördüncü Almanya'nın İkinci Dünya Savaşı'ndaki en saygın askeri komutanı Erwin Rommel ve beşinci de Mustafa Kemal Atatürk oldu.

Toplantıda her adayın neden birinci olmasıyla ilgili tezler , 40 dakikalık sürelerle tarihçiler tarafından savunuldu.

Daha sonra toplantıya para ödeyerek katılan izleyiciler, bu beş sunuma gizli oylama yöntemiyle oy verdi.

Son turda oyların yüzde 6'sını alarak beşinci olan Mustafa Kemal Atatürk şu sözlerle tanımlandı:

"1915 yılında Gelibolu'da güçlü bir savunma savaşı vererek, Müttefik işgalini geri çekilmeye zorladı. Büyük bir liderlik ve taktiksel zeka göstererek, Anzak Koyu'na yapılan çıkarmaya anında karşılık verdi, başarılı karşı saldırılar düzenledi ve böylece rakiplerinin yüksek tepeleri ele geçirmesini önledi.

Atatürk tezini Brunel Üniversitesi'nden Matthew Hughes savundu. Hughes, "Atatürk, İngilizlerin liderliğindeki deniz çıkarmasına karşı direndi ve ordusunun önünde yürüyerek düşman askerlerinin yarımadayı ele geçirip, İstanbul'a doğru ilerlemesini ve böylece Türkiye'yi savaşın dışına atmasını engelledi" diye konuştu.