Usta sanatçının tabutu Türk bayrağına sarılmış ve çiçeklerle süslenmiş olarak sahnede hazırlanan platforma konuldu. Kayahan için bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan törenin sunuculuğunu Suat Suna üstlendi. Nilüfer, İskender Paydaş, Arif Sağ, Hakan Peker, Sezen Aksu, Mirkelam gibi isimlerin de aralarında bulunduğu birçok sanatçı, yakınları ve sevenleri tören alanındaki yerini aldı.

"KONUŞAMAYACAK KADAR ÜZGÜNÜM"

Kayahan'ın eşi İpek Acar'ın yanında kızı aslı Gönül Acar ve sanatçı Nilüfer oturdu. Güçlükle konuşan İpek Acar, "Konuşamayacak kadar üzgünüm. Anlayışınız için sağolun. Çok teşekkürler" dedi. Kayahan'ın yakın dostu sanatçı Nilüfer ise, "Çok üzgünüm. Söyleyecek başka ne var ki? Çok üzgünüz. Sağolun" diye konuştu. 14 Şubat tarihinde beraber verdikleri konser hatırlatılınca ise, "İyi ki yapmışız o konseri" diye konuştu.

14 ŞUBAT'TAKİ SON KONSER...

Törende konuşma yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Kayahan ve Nilüfer'in 14 Şubat tarihinde Beşiktaş Kültür Merkezi'nde beraber sahne aldığını da hatırlatarak, "Bizim gibi 45 yaş ve civarında olan insanlar onun 80'li ve 90'lı yıllarda bu ülkenin ruhuna uygun eserlerini hayatlarının her noktasında hissetmişlerdir. Olağanüstü eserlerini her hücresinde de hissedilebilir düzeyde bizimle paylaştığı 14 Şubat Sevgiler Günü'nde bana da olağanüstü bir iz bırakma imkanı verdi. Nilüfer ve Kayahan buluşmasına hep birlikte tanıklık ettik. Pazartesi günü bir operasyon geçirmiş birkaç gün sonra organizasyonu iptal etme taleplerimize rağmen 'Türkiye'yle, dinleyicilerimle helalleşeceğim' diyerek sahneye çıktı. O sahnede gerçekten çok güzel anlar yaşadık. Bana da bu şerefi yaşattığı için Kayahan, eşi İpek Acar'a ve Nilüfere teşekkür ediyorum. Allah rahmet eylesin, hepimizin başı sağolsun" dedi.

Müzik yapımcısı İzzet Öz ise Kayahan ile genç yaşlarda tanıştığını belirterek, yaşadıkları bir anıyı paylaştı. Törenin son kısmında dua okunmasının ardından Kayahan'ın tabutu alkışlar eşliğinde salondan götürüldü. Tören boyuncu Kayahan'ın eşi İpek Acar'ın gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

"SEVDİĞİ İNSANLARI HEP KORUYAN, GÖZETEN BİRİYDİ"

Kayahan'ın sanatçı arkadaşı Mirkelam ile anılarını anlatarak, "İyi müzik nasıl yapılır, üzerine iyi söz nasıl yapılır hep Kayahan ağabeyden ufak ufak, aklıyla kalbiyle öğrettiklerinden bir şeyler çıkartmaya çalıştık. Öyle güzel öyle gerçek şeyler söylerdi ki o gerçeklere 2 saat dayanabilirdiniz ben Kayahan ağabeyi hep 2 saat, 2 saat hatırlıyorum. Çünkü çok akıllı da bir insandı. Sevdiği insanları hep koruyan, gözeten biriydi. Başımız sağolsun" dedi.

"HİÇ HASTALIKTAN KONUŞTURMADI BİZİ"

Kayahan'ın büyük kızı Beste Acar ise, "Öncelikle sevenlerin, bizlerin başı sağolsun. Çok zorlu bir yolculuktu. Uzun süredir tedavi görüyordu. Son dönemleri gerçekten çok zor, hani uzaktan bu hastalıkla savaşan insanları gördüm ama yakinen bu işe tanık olmak zordu. O hiç kabul etmedi. Hep iyi olacağını, karşısında ağlanmasını istemedi. Hiç hastalıktan konuşturmadı bizi. Hep bestelerini, şarkılarını düşündü. Son anına kadar hep onlarla ilgili konuşmak istedi. Ben de ona ağlamayacağıma söz verdim, çok ağladım. Çok kızıyordu bana ağladığım için. Umarım artık o acıları bittiği için huzurludur, mutludur. Yarım kalan mutlaka birçok şeyi vardı. Çünkü onun bir sözü var; 'Her bestecinin mutlaka yarım kalan bir bestesi vardır o son yolculuğa gittiğinde' Onun da yapmak istediği çok şey vardı. hep işiyle varoldu. Artık ordan bir şeyler yapacağını düşünüyorum ben, o durmaz. Müziği çok seviyordu. Ben de onu çok seviyorum hiç unutmayacağız. Yolu açık olsun, huzur içinde uyusun" diye konuştu.

CRR'deki tören sonrası cenaze Teşvikiye Camii'nde götürüldü. Ünlü sanatçının cenazesi kılınacak namazın ardından, Kanlıca Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Kayahan'ın cenazesine Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı

Usta sanatçı Kayahan'ın cenazesi, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'ndaki törenin ardından Teşvikiye Camii'ne götürüldü. Ünlü sanatçının öğle vakti kılınan cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Kayahan vasiyet ettiği yere gömüldü

Kayahan Teşvikiye Camii'ndeki cenaze törenin ardından vasiyeti üzerine deniz gören Kanlıca Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Kayahan için bugün Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda tören düzenlendi. Ardından, Teşvikiye Camii'nde öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere çok sayıda kişi katıldı.

Cenaze namazının ardından Kayahan'ın cenazesi vasiyet ettiği deniz gören Kanlıca Mezarlığı'nda toprağa verildi. Kayahan toprağa verilirken eşi İpek Açar, kızları ve sanatçı dostları da yanındaydı.