Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaretle suçlananlar arasına bir isim daha eklendi. Bu kez ünlü bir isim Erdoğan'a hakaretten suçlanıyor. Yalan Dünya dizisindeki Vasfiye Teyze rolüyle gönüllere taht kuran ünlü oyuncu Gonca Vuslateri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıl hapis cezası istendi. İddiaya göre Vuslateri, Twitter üzerinden Erdoğan'a hakaret etti. Öte yandan Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılanların sayısı ise 220'yi geçti.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Adem Can tarafından hazırlanan iddianamede, Vuslateri’nin, Erdoğan hakkındaki Twitter paylaşımları nedeniyle 1 seneden 2 seneye kadar hapsi istendi.

Vuslateri savunmasında suçlamayı reddetti. Avukatıysa, müvekkilinin güldürü oyuncusu olduğunu belirtip bir mizah dergisinde yer alan karikatürü paylaştığını ifade etti.

220’Yİ AŞTI

Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı görevine seçilmesinin ardından, "Erdoğan’a hakaret" gerekçesiyle başlatılan soruşturmaların sayısıysa 220’yi aştı. Soruşturmaların büyük çoğunluğunun savcılar tarafından resen başlatıldığı, Cumhurbaşkanı’nın şikayeti üzerine başlatılan soruşturma sayısının ise çok düşük olduğu belirtildi. (Ensonhaber)