Bodrum Atatürk Yol Koşusu, geçen 9 Ocak’ta yapıldı. Ancak, koşu ardından kamera kayıtları incelendiğinde 'Fair Play' örneği hareket görüldü. 70 kişinin katıldığı, Yıldız Kızlar 1500 metre kategorisinde, bitiş çizgisine 100 metre kala yere düşen Merkez Turgutreis Ortaokulu’ndan Yasemin Duygu Ünal, rakibi Konacık Cahit Özvezneci Ortaokul’undan Duygu Akaç tarafından yerden kaldırılarak yarışa devam etmesi sağlandı. Aldığı destekle koşuya devam eden Ünal, kendisini yerden kaldıran rakibi Akaç’ı geçerek 12’nci oldu. Dereceye giremeyen iki yarışmacının bu yardımlaşması arkadaşlarından alkış aldı. Fair play’e örnek bu davranışı kamera görüntülerinden de tespit edilen Akaç, bugün Kaymakamlık’ta düzenlen törenle ödüllendirildi. Kaymakamlık ve Bodum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Akaç’a plaket ve çeşitli hediyeler verildi.

"GÖNLÜMÜZÜN ŞAMPİYONU OLDU"

Kaymakam Mehmet Gödekmerdan, Duygu Akaç’ın, gönlünün, vicdanının el verdiği biçimde, yarışmada geçileceğini bile düşünmeden arkadaşına yardım ettiğini belirtip, “O gönlümüzün şampiyonu oldu. Duygu’nun bu davranışı tüm sporculara örnek olmalı. Kendisini yılın sporcusu olması için aday göstereceğiz" dedi. Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan da Akaç’ı kutladı.

İlk kez katıldığı yarışlarda dereceye giremediğini belirten Duygu Akaç, "Ancak, hayatımın en güzel anlarını yaşadım. Yeni bir arkadaşım oldu. Bundan sonra bazı antrenmanları birlikte yapacağız" dedi.

Yarışmada, kendisini yerden kaldıran rakibini geçen Yasemin Duygu Ünal’a da çeşitli hediyeler verildi.