İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 61. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar Can Tanrıyar ve Erol Köse ile şikayetçi Gülşen (Bayraktar) katılmadı. Tarafları duruşmada avukatları temsil etti. Hakim Zehra Ergül, şikayetçi Gülşen'in celse arasında beyanının alındığını belirterek, Gülşen'in ifadesini okudu.

GÜLŞEN: SANIKLARDAN ŞİKAYETÇİYİM

Hakim Ergül, Gülşen'in ifadesinde "Sanıklardan şikayetçiyim. Cezalandırılmalarını istiyorum. Ayrıca davaya da katılmak istiyorum" şeklinde ifade verdiğini belirtti. Mahkeme Gülşen'in davaya katılma talebini kabul etti.


"TWEETLERİN ATILMADIĞINA İLİŞKİN TANIKLARIMIZ VAR"

Gülşen'in avukatı Mustafa Onur İridemir, "Tweetlerin atılıp silindiğine ilişkin tanıklarımız vardır. Dinlenmesini talep ederiz" şeklinde konuştu. Erol Köse'nin avukatı İsmail Filiz ise, "Bizim de tweetlerin atılmadığı hususuna ilişkin tanıklarımız var. IP tespiti talebimizi yeniliyoruz. IP tespiti ve tweetlerin atılıp atılmadığına ilişkin bilirkişi incelemesi yapılması talebimiz vardır" diye konuştu. Can Tanrıyar'ın avukatı Hande Karasu da "Emniyete müzekkere yazılarak IP tespiti ve tanık dinletmek istiyoruz" dedi.


TANIKLAR DİNLENECEK

Katılan vekiline ve sanıklar müdafilerine tanıklarının kimlik bilgilerinin ve adreslerinin mahkemeye ibraz etmeleri için gelecek celseye kadar süre verilmesine karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

SANIKLARIN HAKARETTEN 2 YILDAN 8 AYA KADAR HAPİSLERİ İSTENİYOR

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede Müşteki Gülşen'in şüpheli Erol Köse ile bir süre birliktelik yaşayıp ayrıldıkları, şüpheli Can Tanrıyar'ın da sanatçı Petek Dinçöz'le evlenip daha sonra boşandıkları ifade edildi. Gülşen ile Petek Dinçöz'ün arkadaş oldukları ifade edilen iddianamede, Can Tanrıyar'ın da "Uçan Kuş" adlı magazin programının yapımcısı olduğu anlatıldı. İddianamede şüpheli Erol Köse'nin twitter adresi üzerinden attığı tweetlerle müşteki Gülşen'i bir çete içerisinde yer alan biri gibi göstererek küçük düşürücü ve hakaret teşkil edici yazı yazdığı iddia edildi. Şüpheli Can Tanrıyar'ın da attığı tweetlerle ve Uçan Kuş adlı programında Gülşen'in adını kullanarak küçük düşürücü ve hakaret teşkil edici yazı yazdığı ileri sürüldü. İddianamede sanıkların "hakaret" suçundan 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapisleri isteniyor.