2005 yılında Alsancak'ta hizmete açtığı ve Türkiye'nin ilk Converse Shop olma özelliğini taşıyan mağazayla adından söz ettiren İzmirli işadamı Burak Ceylan, bugün 'Shoebox' markasıyla dünya markalarını bir araya getirdi.
Aslen Gıda Mühendisi olan ve 1997 yılında gıda sektöründe faaliyet gösterirken geçirdiği "Gullian Bare" isimli kas hastalığı sonucu işini bırakmak zorunda kalan Ceylan, iyileştikten sonra hastalığıyla aynı adı taşıyan Bare Spor şirketini kurarak perakende spor ayakkabı sektörüne adım attı. Bugün Alsancak Converse Shop'un yanında, Forum Bornova ve Ege Park Mavişehir Alışveriş Merkezi'nde hizmet veren Shoebox mağazalarıyla başarılı bir ivme yakalayan Ceylan, Türkiye'nin genç bir nüfusa sahip olduğunu ve spor ayakkabı sektörünün büyük bir potansiyel taşıdığını belirtti.
Bare Spor'u kurarken perakende sektöründe yapılacak çok iş olduğunu gören Ceylan, Shoebox mağazalarında genç nüfusun tercihleri ve günlük yaşam tarzıyla bire bir örtüşen Nike, Camper, Lacoste, Tommy Hilfiger, Fred Perry, Diesel, Converse, Onitsuka Tiger, Cat, Lumberjack, Birkenstock, Asics, Superga Keds gibi dünyaca ünlü markalarla iddialı olduklarını söyledi. Shoebox'ın ürün yelpazesinin mevsimlere göre çeşitlendiğini belirten Ceylan, "Geniş bir yaş aralığına hitap ediyoruz. Portföyümüz, özellikle genç müşterilerin beklentilerine uygun ayakkabılardan oluşuyor" dedi.
Türkiye'nin perakende ayakkabı satışı konusunda ciddi bir gelişme sürecinde olduğunu bilgisini veren Ceylan, "Hedefimiz daha çok insanı Shoebox farkıyla tanıştırmak. 2011 yılında çalışmalarımız sonucu yüzde 15'lik büyüme oranı yakaladık. 2012'de de aynı rakamı yakalamak istiyoruz. Bu yılın ikinci yarısında yeni bir mağaza açmak da hedeflerimiz arasında. Bunun için İzmir ve Ege Bölgesi'ndeki yeni ve gözde AVM'lerle cadde projelerini izliyoruz" dedi.