"Muhteşem Yüzyıl” dizisinde Hürrem Sultan’ı canlandıran Meryem Uzerli, İstanbul Life dergisinin yeni sayısı için gökdelenler arasında çarpıcı pozlar verdi. Ünlü oyuncu, dergideki röportajında da dizi için Almanya’dan Türkiye’ye taşınmasıyla değişen hayatını anlattı. İşte röportajın öne çıkan bölümleri...

Diziden önce Hürrem Sultan hakkında fikriniz var mıydı?


- Hayır Hürrem’le ve Kanuni Sultan Süleyman’la ilgili hiçbir bilgim yoktu. Almanya’daki okullarda bize Osmanlı tarihi öğretmediler ki. Tüm hikayeyi, Hürrem Sultan’ın kim olduğunu bana Meral Okay anlattı. Ayrıca birçok kitap okudum, internetten araştırmalar yaptım.

Hürrem’i araştırıp tanıdıkça neler şekillendi kafanızda?


- O bir noktaya kadar aşk için savaşıyor. Buna hak veriyorum. Ama bir insana acı çektirmek, arkadan işler çevirmek, ona tuzaklar kurmak; buna hak veremem. Onu haklı da buluyorum haksız da. Yüzde 50 yüzde 50 aslında. Ama onun ruhuna ve yaşadığı hayata çok saygı duyuyorum. Çünkü bir kadın için çok zor bir dönem ve bir yandan yardımsever bir kadın olduğunu da unutmamak lazım.

Gerçek hayatta karşınıza onun gibi biri çıksa...

- Karşıma ondan parçalar taşıyan bazı insanlar çıktı. Böyle insanlardan uzak durmak ya da psikoloğa göndermek en iyisi! (Gülüyor) Çünkü ne zaman patlayacakları belli olmuyor.

TUTKULU BİR AŞK

Hürrem’le Sultan Süleyman’ın arasındaki tutkulu aşka gelecek olursak... Siz hiçbirine bu derece tutkuyla bağlandınız mı?


- Evet, benim çok büyük bir aşkım vardı ve oldukça tutkulu bir aşktı. Ama ben bir daha aşkı bu şekilde yaşamak istemem, çünkü artık sevgiyi daha farklı görüyorum. Bir ilişki içindeyken onun gerçek sevgi olduğuna inanıyorsun, sonra dönüp bakıyorsun ve görüyorsun ki gerçek sevgi aslında özgürlük. Arada tabii ki tutku olabilir ama kimse kimsenin hayatına karışmamalı. Tüm hayatın bir insan üzerine kurulması biraz zararlı.

OKAY’IN RUHU BURADA


Meral Okay’ı kaybettik bir süre önce. Kendisi sizin için ne ifade ediyordu?

- Çok ayrı bir yeri vardı benim için. O beni hissetti, ben de onu hissettim. Meral Okay’ın o kadar kuvvetli bir ruhu var ki anlatamam, o yüzden bence o gitmedi, sadece fiziksel olarak yok ama ruhu burada. O benim kalbimin içinde.