Trabzonlu iki kafadar genç kızın Alacakaranlık (Twilight) filmi başrol oyuncularından Robert Pattinson'a duydukları aşk roman yazdırdı. Kanuni Anadolu Lisesi'nde 1. sınıf öğrencisi olan Cansu Nural, dershaneye giderken tanıştığı Tevfik Serdar Anadolu Lisesi 1. sınıf öğrencisi İrem Civil ile birlikte izledikleri 'Alacakaranlık' filminin vampir yıldızı Robert Pattinson'ın hayranı oldular. Bu hayranlıkları platonik bir aşka dönüşen iki kafadar başlangıçta eğlence amaçlı Robert Pattinson'un hayran sitesine göndermek için yazmaya başladıkları yazıları romana dönüştürmeye karar verdiler. Hikaye amaçlı başladıkları yazıları 800 sayfayı aşınca ailelerinin de desteğini alan 2 genç kız, kitaplarına izledikleri filmden de etkilenerek "Mavi Karanlık" ismini verdiler. Genç kızlar şimdi 1 ay içinde basılacak kitaplarını ellerine almayı hayal ediyor.

Yazdıkları kitapla ilgili bilgi veren Cansu Nural, romanlarını yazmaya izledikleri 'Alacakaranlık' filminin başrol oyuncusu Robert Pattinson'a duydukları platonik aşkla başladığını belirterek, "Robert Pattinson'un hayran sitesine bir hikaye gönderecektik. Bu işi arkadaşım İrem başlattı. Sonra bende şakasına 'kitap yazalım' dedim. Normalde 1-2 sayfalık olacaktı ama 800 sayfalık bir kitap oldu. Kitabı yazarken bazen içimizden hiç yazmak gelmiyordu. Bu durum biraz da ruh haline bağlıydı, içinden ne zaman gelirse o zaman yazıyorsun. Havanda olursan yazdıkça yazıyorsun. Genelde gece saatlerinde güzel şeyler çıkıyordu. Yazmaya başladığımız zaman bu kadar sayfa yazacağımızı düşünmemiştik. Ben biraz hayalperestim biraz hayal olsun istedik ve oldu. Biz buna ilköğretim 7. sınıfın ikinci dönemi başladık ancak yazmaya 8. sınıfın yazında ağırlık verdik. O dönemde yoğun bir yazma temposuna girdik. Özellikle yazın, gece oturduk sabahlara kadar yazdık. Hiç beğenmediğimiz zamanlarda oldu acımadan onları sildik, yeniden yazdık. Yaklaşık 1-1,5 yıl gibi bir sürede bu kitabı yazdık. Bu kitabı yazarken ailemizden özellikle de babalarımızdan destek aldık. Nerede takılsak babalarımıza danıştık. Onların desteği olmasa bu kitabı bitiremezdik" dedi.

Cansu Nural, kitabın temasının aşk olduğunu kaydederek, "İkimiz de Robert Pattinson'un hayranıyız. Robert'in fotoğrafını aldık önümüze baktık ve yazdık. Kitabın arkasındaki yazıya benim öğretmenim gördü. Tepkisi ise 'Cansu sen aşık mı oldun' dedi. Okuduğumuz kitaplar, izlediğin filmler bu kitabı yazarken bize yol gösterdi. Bunları harmanladık ve bir ürün ortaya koyduk. Bir aksilik olmazsa bir ay içerisinde kitabımız basılmış olacak. Belki de bu kitap aracılığıyla Robert Pattinson'la tanışma şansı elde ederiz" diye konuştu.

Cansu Nural'ın Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Eğitim Fakültesi'nde akademisyen olan babası Yrd. Doç. Dr. Eşref Nural da, kızının ve arkadaşının kendilerine böyle bir taleple geldiğinde destek olduğunu belirterek, "Bu yaştaki çocukların desteklenmesi gerekiyor. Çünkü bu yaşlarda çocukların ütopyaları vardır. Kendilerine hedefler çizerler, eğer bu ütopyalarına ulaşmak için aile desteği görürlerse ileride daha büyük işler başarabilirler. Ben konuya böyle baktım ve destek oldum" derken, eşi KTÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde akademisyen olan Doç. Dr. Nesrin Nural ise, "Hem İrem'le hem de Cansu'yla gurur duyuyoruz. Kendilerini ve duygularını çok güzel ifade ettiler. Onları büyük birer yetenek olarak görüyorum. Telefonla bazen 1-2 saat görüşürlerdi. Çünkü okulları ayrı olduğu için çok sık görüşme şansları yoktu ve birbirlerine yazdıklarını hep telefonla veya mesajlaşarak ulaştırıyorlardı. Bu kitabı bu şekilde hazırladılar. Babaları da söz verdi ve inşallah 1 ay içinde kitapları basılacak. Büyük ses getireceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

İrem Civil'in Trabzon'da bir ilköğretim okulunda müdür yardımcısı olan babası Mikdat Civil ise kızların kitap yazarken derslerini aksatacaklarını düşündüklerini ancak derslerini bu kitap yazma işinin aksatmadığını görünce daha da mutlu olduğunu belirterek, "Bu süreçte hiçbir zaman köstek olmadık. Daima destek olduk. Sonunda onların da bizim de mutlu olacağımız bir iş ortaya çıktı" şeklinde konuştu.