İzmir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri Çocuklar Duymasın dizisi seti ve İmaj Stüdyolarını ziyaret etti. Öğrencilere ilk staj deneyimlerinde İzmir Üniversitesi öğretim görevlisi Volkan Severcan ile Yrd. Doç. Dr. Ali Emre Bilis ve Araştırma Görevlisi Nihan Vural eşlik etti. Öğrenciler, dizi yönetmeni Bora Tekay ve başrol oyuncuları Tamer Karadağlı ve Pınar Altuğ ile bir araya geldi.

 
Yerinde eğitim en önemlisi

Dizi çekimlerinin nasıl yapıldığı, stüdyo şartları, set ortamı ve dizi çekiminde kullanılan ekipmanlar hakkında detaylı inceleme yapma şansı bulan öğrenciler, sorularına birinci ağızdan yanıt buldu. Öğrencilerini set ortamında ağırlayan oyuncu Volkan Severcan, “Bu etkinlik ile İzmir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, gerek Oyunculuk, gerekse de diğer eğitimlerinin gerçek hayatta nasıl uygulandığı konusunda gözlem yapma şansı buldu. Alınan eğitimin uygulamalar ile pekiştirilmesi çok önemli” dedi.

İmaj Stüdyoları’nda ise Selim Atakan, Bora Severcan ve Erkut sönmez ile bir araya gelen öğrenciler, sinema ve televizyonculuğun en önemli aşamalarından biri olan seslendirme hakkında detaylı bilgi aldı.