Cezayirli bilgisayar programcısı 34 yaşındaki Rachid Caantonani, Rus meslektaşı 29 yaşındaki Evgeny Artamonov ve makine mühendisi 32 yaşındaki Denis Cmachev, internette tanıştıktan sonra bisikletle Türkiye'ye turu yapmaya karar verdi. 12 Mayıs'ta uçakla ülkelerinden İzmir'e gelen 3 maceraperest, önce kentteki tarihi yerleri gezdi. Ardından kendilerine rota belirleyen 3 arkadaş, beraberlerinde getirdikleri bisikletlerle Ege sahillerinde pedal çevirmeye başladı. Efes'te bir gece kalan tatilciler, İzmir'den sonra Aydın'a geçti. Kuşadası başta olmak üzere bölgedeki antik yerleri ziyaret eden Rachid Caatonani, Evgeny Artamonov ve Denis Cmachev'in bir sonraki durağı Muğla sahilleri oldu.

10 GÜNDE ANTALYA'YA ULAŞTILAR


Dalaman, Bodrum, Marmaris ve Fethiye'yi gezen 3 gezgin, rotalarını Antalya'ya çevirdi. Bisikletleriyle Antalya'nın Kaş İlçesi'ne ulaşan grup, Patara, Ksantos antik kentlerini ziyaret etti. 10 gün pedal çevirdikten sonra tatilciler, bu kez Demre'de mola verdi. Noel Baba Müzesi, Myra Antik Kenti'ni gezen maceraseverler, yatla Kekova turuna çıktı. Batık Kent, Simena Antik Kenti'ni görme şansı bulan tatilciler, buradaki koylarda yüzerek bu anların keyfini çıkardı.

2 BİN 500 KİLOMETRE PEDAL ÇEVİRECEKLER


Kaş ve Demre'den sonra Antalya'nın Finike, Kumluca, Kemer, Manavgat ve Alanya ilçelerine gideceklerini belirten Cezayirli Rachid Caatonani, sonraki duraklarının Konya olacağını söyledi. Oradan Nevşehir'de Kapadokya turu yapacaklarını anlatan Caantonani, "Ankara, Eskişehir ve İstanbul'u gezeceğiz. Gezi 2 ay sürecek. Yaklaşık 2 bin 500 kilometre pedal çevirmiş olacağız. Gittiğimiz her yerde tarihi kentleri ve müzeleri dolaşıyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLARI İNTERNETTE PAYLAŞACAKLAR

Rus arkadaşlarıyla internet üzerinden tanıştıklarını da aktaran Rachid Caatonani, gezi boyunca yaklaşık 10 kenti dolaşacaklarını aktardı. İlk kez Türkiye'ye geldiklerini de vurgulayan Caantonani, "Amacımız, Türkiye'yi ve Türk insanını tanımak. Her gittiğimiz yerde büyük bir konukseverlikle karşılaşıyoruz. İnsanlar bize bir şeyler ikram etmek için yarışıyor. Hiçbir sorun yaşamadık. Yaşayacağımıza da inanmıyoruz. Türkiye mükemmel bir ülke. Gezdiğimiz yerleri fotoğraflıyoruz. Fotoğrafları internette yayınlayarak Türkiye'yi ve güzelliklerini tanıtacağız" diye konuştu.