Isınmatik adıyla piyasaya sürülen ürün 8 saate kadar maksimum ısı veriyor. Genç girişimci Fatih Koçak'ın sahibi olduğu Elis Promosyon tarafından pazara sunulan ürün, futbol maçı taraftarları, kış sporları meraklıları, güvenlik güçleri, sık seyahat eden çalışanlar ve saha organizasyonlarında çalışanlar tarafından büyük ilgi görüyor. İçerisindeki özel karışım sayesinde 5 dakikada aktif hale gelen ürün küçük ebatları sayesinde cepte veya cüzdanda taşınabiliyor. İlk etapta 2 bin adet cep sobasını deprem bölgesine bağışlayacaklarını anlatan Koçak, "Deprem çadırlarında yaşanan soba yangınlarına ve üşütüp hastalanmalara karşı cep sobası geçici bir çözüm olabilir" diye konuştu.

Soğuk kış aylarında dış mekanlarda çalışanların ısınma sorununa çözüm olacak Cep Sobası, Isınmatik adıyla piyasaya sürüldü. Japonlar tarafından icat edilen cep sobası, afetzedeler ve saha çalışanları tarafından sıkça kullanılıyor. Ürünün içeriğinde aktif karbon, demir tozu, seramik tozu, su ve tuz gibi maddeler bulunduğunu anlatan Fatih Koçak, "Cep sobası poşeti açıldıktan sonra havayla temas edip aktif hale geliyor. 10 dakika içinde ise ısı vermeye başlıyor. Üzerindeki bant sökülerek giysilerin iç kısmına veya atletin üzerine yapıştırarak kullanılıyor. Ortalama 8 saat yüksek, 12 saat de düşük seviyede ısı vermeye devam ediyor" ifadelerini kullandı.

TARAFTAR STATTA ÜŞÜMEYECEK

Cep sobasının kullanım alanlarının çok geniş kullanım alanı olduğunu ifade eden Koçak, "Futbol maçlarında taraftarlar için en büyük sorun soğuk havadır. Bunun yanı sıra afetlerde çadırda kalanların ısınma sorununa karşı, inşaat işçisi, motorlu kurye, açık hava çalışanları, doğa sporları, nöbet tutan asker ve diğer güvenlik güçleri, yatalak hastalar, kadınların regl dönemleri gibi çok sayıda alanda kullanılabilir".
Bazı insanların ne kadar oda ısıtılsa bile ısınamadığına dikkat çeken Koçak, "Cep sobası sayesinde ısınmayan bel, sırt, omuz gibi bölgeler ısıtılabilir. İnsan sağlığı açısından hiçbir zararı olmayan Isınmatik, için gerekli sağlık sertifikalarını aldık" diye konuştu.