Ege Üniversitesi (EÜ) tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Dansa Davet Festivali kapsamında ünlü oyuncu Meltem Cumbul öğrencilerle buluştu. EÜ Kültür Sanat Evi'nde gerçekleştirilen "İlişkilendirilmiş Alan-Tiyatro ve Beden" konulu söyleşiye katılan Cumbul, hayatında dansın önemli bir yeri olduğunu söyledi. Öğrencilerin ve öğretim üyelerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide Cumbul, kendisine yöneltilen soruları da yanıtladı. Oyunculuğu kişinin kendisini keşfetmesinin bir yolu olarak gördüğünü ifade eden Cumbul, "Konservatuar mezunu biri olarak sahnede en çok tiyatro yaparken kendimi özgür hissediyorum. Özgürlük bir oyuncu için çok önemli bir kavram. Oyuncular ve sanatçılar özgür oldukları müddetçe yaratıcı eserler ortaya koyabilirler" diye konuştu.
                             
Küçükken baleye başladım

İyi bir oyuncunun dans etmeyi bilmesi gerektiğinin altını çizen Cumbul, "Oyuncu olmak istiyorsan dans etmeyi ve şarkı söylemeyi öğrenmen gerekiyor. Ailemin yönlendirmesi ile küçükken bale yapmaya başlamıştım. Kendi vücuduna hakim olmak ve insanın enerjisini kontrol edebilmesi için dans çok önemli. Aldığım bale eğitiminin faydasını kariyerim boyunca hep gördüm" şeklinde konuştu.
Ege Üniversitesi tarafından düzenlenen dans festivaline davet edilmekten dolayı mutluluk duyduğunu kaydeden Meltem Cumbul, " Bir İzmirli olarak, bu güzel havada burada sizlerle olmak keyif verici" dedi.