1. Nereye oturuyorlar?
Kadın: Çoğunluğu cam kenarını istiyor. Burayı tercih ederken amacı rahatsız edilmemek.
Erkek: Koridoru rahat oturup ayaklarını uzatmak ve kolay giriş-çıkış için istiyor.

2. Kol koyma yeri kavgası
Kadın: Böyle bir kavga yan yana oturan iki kadın yolcu arasında neredeyse hiç yaşanmıyor. Kadın yolcular genellikle ayaklarını-kollarını uzatırken yan koltuğun sınırlarına girmiyor.
Erkek: Kol koyma yerini kapmayı erkek iktidar bölgesini ilan etmek anlamına geliyor. Yerine oturur oturmaz kol koyma yerini kapıyor. Ayaklarını bazen yana veya ileri uzatıp rahatsızlığa neden olabiliyor.

3. Kabin bagajı
Kadın: Genellikle el çantası taşıdıkları için kabin bagajını yanlarına almıyorlar. Boyutları kurallara uygun bile olsa bavulunu kargoya veriyor.
Erkek: Daha az parçayla seyahat ediyor ama bavullarını yanından ayırmak istemiyor. Kabin ölçülerinde aldığı çantasını kesinlikle yanında taşıyor.

4. Yemekler
Kadın: Genellikle salataları, hafif yemekleri tercih ediyor. Uçmadan önce tercihli yemek sunan havayollarında diyet yemek yükleten çok. Ama birçok kadın yolcu tatlıyı da atlamıyor.
Erkek: Genellikle ana yemekleri yiyorlar. Aparitif, salata veya tatlılarla erkek yolcuların arası pek iyi değil. Ana yemek tercihlerinde kırmızı et ezici ağırlığa sahip. İkinci tercih balık.

5. Nasıl uyuyorlar?
Kadın: Battaniyesiz uyuyamıyor. Gündüz uçuşlarında pencere perdelerini kapattırıyor, uzun uçuşlarda verilen göz maskeleri hemen takıyor.
Erkek: Battaniyeyi pek aramıyor. Işıktan kadınlar kadar rahatsız olmuyor. Erkek yolcu yorgunsa her durumda kestirmeye başlayabiliyor.

6. Amenity kit
Kadın: Uzun menzilli uçuşlarda verilen ve içinde diş fırçası, nemlendirici gibi ürünlerin bulunduğu çantalar çok hoşlarına gidiyor.
Erkek: Amenity kit'in sadece çantasını kullanılıyor. İçiyle pek ilgilenmiyor. En fazla bir sonraki yolculuğu için diş macununu alıyor.

7. Uçakta veya terminalde alışveriş

Kadın: Daha az yükle seyahat etseler de dış hat uçuşlarında uçağa binerken de inerken de gümrüksüz satış mağazalarından bolca alışveriş yapıyorlar. Bazıları uçakta satılan duty free ürünlerini önceden inceliyor. Alışverişin önemli bölümü erkeğe göre daha bilinçli.
Erkek: Genellikle son dakika hediye almak için alışveriş yapıyor. Erkekler için uçakta satılan duty free ürünleri adeta hayat kurtarıcı. Havayolları bu özelliklerini bildiği için erkek yolcuların hediye ihtiyaçlarını karşılayacak hem de yüksek ciro yapacakları ürünleri koyuyor.