Trabzon'da bir akrabasının evinde gördüğü, rakamlarının yerleri ters olan, akrep ve yelkovanı da ters dönen ancak doğru zamanı gösteren saatlerden 600 adet yaptırdığını söyleyen Yücel, "Saati alan bozuk olduğunu sanıyor. Ben de durumu anlatıyorum. Amacıma ulaştım, herkes bizden söz ediyor" dedi.
İşadamı Salih Yücel, rakamlarının yerleri ters olan, akrep ve yelkovanı da ters dönen ancak doğru zamanı gösteren saatlerden hem gelen müşterilerine hem de esnaf arkadaşlarına eşantiyon olarak dağıtmaya başladı. Saatleri alanlar, kısa bir süre sonra Yücel'i aradı. Büyük çoğunluğu saatlerin arızalı olduğunu söyledi. Yücel ise kendisini arayanlara işin doğrusunu anlatarak, saatlerin bilerek böyle hazırlandığını söyledi. Durumu öğrenen kişiler ise "Zekice bir yöntem" yorumunda bulundu.

İşadamı Salih Yücel, bu saati ilk olarak teyzesinin oğlu bağımsız Çaykara Belediye Başkanı Namık Kemal Gedikoğlu'nun Trabzon'daki evinde gördüğünü söyledi. Yücel, "Baktım saatin rakamları ters. Üstelik ters dönüyor. 'Ağabey, bunun pilini ters takmışsın' diye takıldım. Ama fikir de çok hoşuma gitti" dedi. Bunun üzerine Burhaniye'ye dönünce bu saatlerden hemen 600 adet sipariş verdiğini kaydeden Yücel, "Saatleri esnaf arkadaşlarıma, gelen müşterilere eşantiyon olarak dağıtmaya başladım. Alan kısa bir süre beni arıyor 'Bu saat ters' diye. Bazıları 'Arızalı' diyor. Ben de durumu anlatıyorum. Saat kaç? diye soruyorum. Bakıyorlar ki saat doğru" dedi.

Asıl amacının akılda kalmak olduğunu ve bunu da başardığını kaydeden Salih Yücel, "Böyle bir eşantiyon saati kimin yaptığını artık hepsi biliyor. Şimdi herkes bizden konuşuyor. Amacımıza ulaştık. Herhalde Karadenizlilere özgü bir iş yaptık ki biraz da gülüyorlar" dedi.

Zeki bir karadenizli işi

Saatten alanlardan Tardu Tümer, "Bu saati normal kol saati gibi ezbere söyleyiverdim. Sonra biraz dikkat ettim ki ters. Hem de ters çalışıyor. En sonunda arkadaşın yardımıyla çözdüm. Zeki bir Karadenizli işi" dedi. Saadet Yücel, "Çok güzel bir fikir" derken, Mehmet Yücel de "Çok ilginç buldum. Gerçekten bu onların ne kadar pratik zekalı olduğunu gösteriyor" dedi.