Komedi ve yerli filmleri genelinde güldürü detaylarına bağlı olarak rol yapacak olan kişilerin kasvetli karakterlere bürünmelerinin zor olması ve filmi başarısız bir yapıya bürümesi konusunda pek tercih edilmemektedir. Ancak Dünya genelinde ve ülkemizde bu tip rollerin de altından kalkan isimler yer alabilmektedir.
Dünya Sinemasındaki Örnekleri


Komedi ağırlıklı projelerde yer alarak adını duyuran ancak sonradan dram filmlerinde de etkili performanslar ortaya koyan isimlerin başında Jim Carrey ve Steve Carell yer alabilmektedir. Tamamen absürt filmlerini fullhdfilmizleabi farkıyla izleyebildiğimiz bu oyuncuların dram türündeki yapımlarına da rastlamak söz konusudur. Sinema izleyicilerini fazlasıyla şaşırtmayı başaran bu isimlerin, etkili performanslarıyla göz doldurduğu da görülebilmektedir. Bundan dolayı da hiçbir oyuncunun sadece bir kategoride yer alan yapımlara odaklı olarak performans sergilemediklerinin benzersiz iki ismi olarak da öne çıkmaktadır. Kült olarak sayılabilecek işlere imza attıklarından ötürü de ideal yapımlarda boy gösterebilmektedirler.

Yerli Sinemadaki Örnekler


Komedi türündeki yapımlarda yer alsa da dram ağırlıklı sinema filmlerinde de başarılı bir performans ortaya koyan isimleri örneklendirdiğimizde tek bir projeyi ele almak yeterli olacaktır. Geçen sene sinema severlerle buluşan Ahlat Ağacı adlı Nuri Bilge Ceylan filminin iki anahtar oyuncusu komedi kökenlidir. Doğu Demirkol ve Murat Cemcir genel olarak komedi filmizle seçeneklerinde karşımıza çıkan isimlerdir. Ancak filmin Cannes Film Festivali’nden ödülle dönmesinde önemli bir pay sahibi olmayı da başarmış olan oyunculardır.