Sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alan tarhana için ev hanımları arasında adeta seferberlik başladı. Hanımların un, yoğurt, nane, maydanoz, kırmızı biber, soğan ve domates karışımından su katmadan elde ettikleri bulamacı önceki tarhana ile mayalayarak, gözenekli çuval içinde 10 gün bekletikten sonra elde ettikleri tarhanalar, güneş altında kurumaya bırakılıyor. Bilhassa kış aylarının vazgeçilmezi tarhanaları, evlerin balkonlarında, avlularda ve sokak aralarında temiz bezler üzerine sererek kurutan bayanlar, aynı zamanda tarhanaları kedi ve kuşların yememisi için de nöbet tutuyor. Her yıl aynı işlemi yaptıklarını belirten bayanlar, "Kış için hazırladığımız tarhanaları güneşe kurumaya bıraktık. Ancak aynı zamanda başında kedi ve kuşların yememesi için nöbet de tutuyoruz" dediler.