Albümleri satış rekorları kıran ve tüm dünyada büyük bir hayran kitlesine sahip olan ünlü ABD'li şarkıcı Lady Gaga, bu üstünlüğünü sosyal medyada da tescilledi. Gaga, 20 milyonu aşan takipçi sayısıyla Twitter'da bugüne kadar ulaşılan en üst rakama ulaştı. En fazla takipçiye sahip Twitter kullanıcısı ünlüler listesinin başındaki Lady Gaga'yı 18 milyonla Justin Bieber, 15,7 milyonla Katy Perry ve 14,5 milyonla Shakira izliyor.
Twitter'ın en fazla takipçiye sahip kullanıcısı unvanının yanı sıra Lady Gaga'nın Facebook'ta 48 milyon hayranı, Google+ hesabında da 800 bin takipçisi olduğu ortaya çıktı.

ALBÜMÜ 8 MİLYONDAN FAZLA SATTI


Sosyal medyayı en aktif kullanan ünlülerin başında gelen Lady Gaga, twitter ve facebook üzerinden yaptığı albüm tanıtımları sayesinde son çalışmasını dünya genelinde 8 milyondan fazla sattırmayı başarmıştı. 25 yaşındaki genç şarkıcı geçtiğimiz yıla kadar dünya genelinde 23 milyon albüm satışı yaparak dikkatleri üzerine çekmişti.

TÜRKİYE'DE LİDER CEM YILMAZ

Türkiye'deki Twitter kullanıcılarının en çok takip ettikleri isim ise, sosyal medyayı çok da fazla kullanmayan hatta bugüne kadar hiç 'twit' atmayan ünlü komedyen Cem Yılmaz oldu. Cem Yılmaz 1 milyon 954 bin takipçiyle Türkiye'de Twitter'da en çok takip edilen isim oldu.

ABDULLAH GÜL SİYASİLERE FARK ATTI


Cem Yılmaz'ı 1 milyon 532 bin 793 takipçiyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül takip etti. Gerek Türkiye'de gerekse dünyada sosyal medyayı en yaygın kullanan siyasi liderlerden olan Abdullah Gül, en yakın siyasi rakibi Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın ise yaklaşık 400 bin kullanıcı önünde bulunuyor.

İLK 5'TE DEMET AKALIN VE GÜLBEN ERGEN YARIŞIYOR


Twitter Türkiye'de en çok takip edilen üçüncü kişi ise magazin dünyasından. Ünlü şarkıcı Demet Akalın Twitter'da 1 milyon 369 bin takipçisiyle ilk 3'e girmeyi başardı. Demet Akalın'ı Gülben Ergen (1 milyon 313 bin 40) ve Okan Bayülgen (1 milyon 312 bin 530) takip ediyor.