'Yenilenen Romantizm' adı verilen gelinlik, İzmir Efes Antik Kenti'nde yer alan Celsus Kütüphanesi'nden esinlenilerek hazırlandı. 'Yenilikçi Gelinlik Projesi'nde, İEÜ Güzel Sanatlar ve Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ender Yazgan Bulgun, Dekan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Arzu Vuruşkan, Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Araştırma Görevlisi Elif Tekcan, 4'üncü Sınıf öğrencisi Dilara Karaca yer aldı. Projede, gelinliğin LED aydınlatma uygulamasına, İEÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Murat Aşkar danışmanlığında Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Emre İçöz, Aykut Gemici ve Büşra Ümran Akarçay katıldı.

İEÜ Güzel Sanatlar ve Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Arzu Vuruşkan, farklı ve teknoloji odaklı bir gelinlik oluşturmak istediklerini belirterek, şöyle dedi:

"Gelinliğin formu ve lazer kesim ile oluşturduğumuz desenleri, İzmir Efes Antik Kenti'nde yer alan Celsus Kütüphanesi'nden esinlenilerek hazırlandık. Lazer kesimle oluşturulan desenleri ve beden çevresinde yaratılan üç boyutlu detayları vurgulamak amacıyla LED aydınlatma elemanlarını gelinliğin iç kısmına yerleştirdik. Böylece gelinlik sektöründeki alışkanlığın dışına çıktık. Gelinlik tasarım yaklaşımlarına teknoloji yardımıyla yeni bir alternatif getirmeye çalıştık."

Serginin Fransa'da Nord-Pas de Calais Bölgesi ve Lille Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklendiğini, dünyanın birçok ülkesinde açıldığını ifade eden Doç.Dr. Vuruşkan, etkinliğin 26 Mayıs'ta İzmir'de Tarih ve Sanat Müzesi'nde başlayacağını aktardı. Doç.Dr. Vuruşkan, etkinliğin, bilim, teknoloji, tasarım ve sanatı, yenilikçi tekstiller ile buluşturduğuna dikkat çekti.