Ünlü oyuncu Murat Boz'un oynadığı 'Dönerse Senindir' filminde, Boz'un hemşire rolündeki oyuncularla medyaya yansıyan görüntüleri çok konuşulmuştu. Görüntüler üzerine bir sendikanın avukatları, görüntülerde hemşirelik mesleğine yönelik müstehcen sahneler bulunduğunu iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Savcılığın verdiği karar belli oldu.

'Dönerse Senindir' filmi hakkında şikayetçi olan sendika, Murat Boz, filmin yapımcısı, yönetmeni ve senaristinin cezalandırılması talebinde bulunmuştu.

Sendika şikayet dilekçesinde şunları yazmıştı:  'Söz konusu filmle alakalı, basına servis edilen fotoğraflarda kullanılan hemşire karakterleri; kıyafetleri, hal ve hareketleriyle başta hemşireler olmak üzere tüm sağlık çalışanlarını alçaltıcı unsurlar taşımakta, toplumda sağlık çalışanlarına karşı yanlış bir kanı oluşmasına sebebiyet vererek; sağlık çalışanları rencide edilmiştir.'

Şikayet sonrası savcılık harekete geçti. Soruşturma kapsamında Murat Boz'un, filmin yönetmeni Erol Özlevi'nin, filmin senaristi Oğulcan Türe'nin ifadeleri alındı. İfadelerde filmin Kültür Bakanlığı tarafından da tescil edildiği ve müstehcenlik olmadığı belirtildi.

Savcılık da filmde aşağılayıcı bir nitelik bulunmadığı gerekçesi ile soruşturma için takipsizlik kararı verdi. (Sabah)