Evolution and Human Behaviour (Evrim ve İnsan Davranışları) adındaki bilimsel dergide yayınlanan araştırmaya göre, Kuzey Avrupa'daki sarışıın kadınların evrimi bundan 10 ila 11 bin yıl öncesine yani Buz Çağı'na dayanıyor.

ERKEK KITLIĞI OLUNCA...

Kanadalı antrapolog Peter Frost tarafından yapılan araştırmalara göre, Buz Devri sırasında büyük hayvanların avlanması sırasında pek çok erkek hayatını kaybetti. Bu da hem erkeklerin sayısını azalttı hem de eşinden yiyecek bekleyen kadınların sayısını arttırdı.

Araştırmaya göre, normalde nüfusa oranı çok düşük olan sarışın saç ve renkli göz mutasyonu taşıyan kadınların sayısı bu sürede belirgin biçimde arttı. Araştırmaya göre bu artışın sebebi sarışınların kendisini besleyecek erkek bulma şansının artması.

Bu araştırma ile sarışın olmanın 10 bin yıl önce seçilmek için avantaj sağlayan bir unsur olduğunu ortaya koyuyor. Peki modern zamanlarda durum ne?

İŞLER DEĞİŞTİ

Geçen yıl Londra'daki City Üniversitesi tarafından yapılan bir başka araştırma ise sarışın olmanın artık o kadar da avantajlı olmadığını ortaya koydu. Araştırmaya göre günümüz erkekleri, esmer ve kızıl saçlıları sarışınlardan daha etkileyici buluyor.

DIŞ DEĞİL İÇ GÜZELLİK VE ZEKA

Uzmanlar bu durumu, zaman içinde erkeklerin fiziksel görünümdem çok zeka ya da duygusal özelliklere değer verdiğinin göstergesi olarak değerlendiriyor. (Habertürk)