Gülse Birsel’in yazıp oynadığı, Olgun Şimşek, Füsun Demirel, Altan Erkekli, Hasibe Eren, Sarp Apak, Öner Erkan, Nihal Yalçın, Bartu Küçükçağlayan, İrem Sak ve Gupse Özay gibi oyuncuların rol aldığı ‘Yalan Dünya’ dizisi çıkan bir tartışma yüzünden az kalsın yalan olacaktı.

Kanal D’nin sevilen dizisinin setinden sızan bilgilere göre senarist Gülse Birsel’in, D Yapım’la ters düşmesi yüzünden çıkan kriz kanal yönetimini ve set çalışanlarını zora soktu.

Bazı konularda yapımcıyla anlaşamayan ve tartışma yaşayan Birsel, kanal yönetimine  yapımcıyı şikayet edince olanlar oldu. Bunu duyan yapımcı da soluğu Kanal D’de aldı ve hakaretler yağdırarak Birsel’i şikayet etti.

Tartışmanın büyümesinin ardından Birsel, seti durdurdu ve çalışanlara birkaç gün izin verdi. Kriz,  kanalla sözleşmeyi fesh etmeye ve diziyi bitirme noktasına kadar geldi. Ancak yönetim, bir orta yol bulup çekimlerin tekrar başlaması konusunda Birsel’i ikna etti.

İki bölüm stoklu giden ekip, önceki gün tekrar “Motor” dedi ve çekimlere kaldıkları yerden devam etti. Set çalışanlarının ve oyuncuların huzursuz oldukları ve her an her şeyehazırlıklı şekilde çalıştıkları öne sürülüyor.  (Milliyet)

ŞAŞKINLIKLA OKUDUK

Basında çıkan haberlerin ardından Gülse Birsel ile D Productions yazılı bir açıklama yaptı.     

İşte o açıklama;    

“Yalan Dünya Yalan Olacaktı” başlıklı haberi bizler de en az dizinin seyircileri kadar ilgi ve büyük şaşkınlıkla okuduk! Dizinin senaryoları kadar  yaratıcı ve hayal ürünü olan bu haberin hiçbir bölümünün doğru olmadığını ifade etmek isteriz.

Kanal D, D Productions ve Gülse Birsel arasında dizinin hazırlık aşamasından beri herhangi bir problem, tatsızlık veya tartışma yaşanmamış olduğu gibi,  şu ana kadar,  hiçbir hafta, herhangi bir set iptali de olmamıştır.

Yalan Dünya, son olarak Antalya Televizyon Ödülleri’ndeki neşemizden de anlaşılacağı gibi, bu iyi anlaşan ekip ve sistemle Kanal D ekranlarında yıllarca yayınına devam etmeyi planlamaktadır.

Setimiz keyifli, ekibimiz enerjik, reytingimiz yüksek, ödülümüz boldur!

Haberdeki sayısız yanlıştan biri de iki bölüm stoklu gittiğimizdir. Maalesef stoğumuz yoktur,  koşturmamız çoktur! Dolayısıyle, gazeteci arkadaşlarımız her duydukları dedikodu veya rivayetten haber çıkartıp bizlerin  de bu düzeltmelerle vaktini almazlarsa minnettar kalırız!

Dizinin popülaritesinin Yalan Dünya’yı cazip bir haber malzemesi haline getirmesini elbette anlayışla karşılıyoruz. Şu ana kadar da dizinin hakkında, Orçun karakterinin diziden ayrılıyor oluşundan, bu son habere kadar  pek çok yalan yanlış şey yazıldı. Sahte twitter hesaplarından yazılan şakalar bile zaman zaman haber haline getirildi.

Bundan sonrası için gazeteci arkadaşlardan ricamız, doğruluğunu bizlerden teyid etmeden hayalgücü veya rivayetlere dayanan haberler yazmamaları, seyircileri boşu boşuna üzmemeleridir.

Sevgiler