Türkiye'de ilk defa yapılan Özürlü Memur Seçme Sınavına (ÖMSS) katılan engelli vatandaşlar, devlet memuru olabilmek için ter döktü. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen 2012-ÖMSS, 81 il merkezinde toplam 968 binada, 12 bin 128 salonda, 41 bin 756 görevli ve 60 bin 375 adayın katılımı ile gerçekleştirildi. Aydın'da da il merkezindeki 11 ayrı sınav merkezinde yapılan sınava 680 aday katıldı.
Sabah saat 10.00'da başlayan sınav öncesi sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üzeri emniyet görevlileri tarafından elle veya dedektörle kontrol edildi. Adaylar, belgeleri kontrol edildikten sonra salonlara alınarak sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturtuldu. Gerekli kimlik kontrolleri yapıldıktan sonra üzerinde adayın fotoğrafı, TC kimlik numarası, adı ve soyadı bulunan sınav evrakı ile içinde kalem, silgi, şeker ve peçete kutu içinde dağıtıldı. Sınavda soruları cevaplamak için adaylara 60 dakika süre verildi. Ancak özür gruplarına göre bazı adaylara 40 dakika ek süre kullandırılması nedeniyle sınav 11.40'da sona erdi.


Aydın'da sınava giren 680 aday içerisinde Aydın Lisesi'nde sınava giren Mustafa Erol ile birlikte 7 aday doğuştan el ve ayaklarını kullanamıyor. İlk ve orta öğretiminin ardından Halkla İlişkiler Bölümünü kazanan Erol, daha sonra normal öğrencilerin dahi az gösterebildiği bir başarıya imza atarak dikey geçişle İşletme Bölümüne kaydoldu. Eğitim hayatı boyunca hiç dershaneye gitmeyen ve hiç destek olmayan Erol; öğretmenleri, arkadaşları ve ailesinin motive etmesiyle sürdürdüğü eğitim hayatında yine kendi çabasıyla ÖMSS'ye hazırlandı.
Sınava gireceği okula babası Mehmet Emin ve Annesi Hatice Erol ile birlikte gelen Mustafa Erol, binada görevli polislerinde yardımıyla sınav salonuna alındı. Polisler ve görevliler tarafından sınav hazırlıkları yapılan Mustafa, ellerini kullanamadığı için sınavda da bir öğretmenden yardım aldı. Mustafa'nın cevapladığı sorular görevli öğretmen tarafından cevap kağıdına işaretlendi.
Sınavın sonunda kendisini bahçede bekleyen ailesine teslim edilen Mustafa Erol, sınavın iyi geçtiğini ancak matematik sorularında zorlandığını ifade ederek, "Memur olmak istiyorum. Sınava iyi çalıştım. İki aydır hazırlanıyorum. Sınav iyi geçti ama matematik zordu. İnşallah kazanacağım" dedi.
Oğluyla gurur duyduğunu ve Mustafa'nın küçüklüğünden beri okumaya ve öğrenmeye istekli olduğunu kaydeden baba Mehmet Emin Erol da, "Yıllardır çalışıyor. Açıktan okuyarak eğitimini tamamladı. Son olarak bir yüksek okul ve bir fakülte bitirdi. ÖMSS'ye girmek istedi. Hem kendini denemek hem de memur olmak için sınava giriyor. 'Kendi hayatımı idame ettireyim. Kimseye muhtaç olmadan kendi maaşım olsun' diyor. Fakülteyi yeni bitirdi. ÖMSS'nin yapılacağının açıklanmasının ardından 2-3 aydır hazırlanıyor. KPSS kitabı aldım. Onunla evde kendisi hazırlandı. Kursa falan hiç gitmedi" diye konuştu.
Sınavdan mutlu çıkan Fatih Altunkaya da, şunları söyledi: "Sınav iyi geçti. Sorular kolaydı. Soruların büyük bölümünü yapabildim. Sınavı kazanıp öğretmen olmak istiyorum"