İzmir Karşıyaka'da bahçe dalında 2020 sokak 6 numaralı evde oturan Hamiyet Yorgancıoğlu birinci seçildi. Ödül plaketini Başkan Cevat Durak'tan alan Hamiyet Hanım, "Eşim vefat etti, otistik 32 yaşındaki oğlum Arday'la yaşıyoruz. Onun hayatını güzelleştirmek istedim, onunla birlikte küçücük bahçemizi hazırlamaya başladım. Her köşesini oğlum için hazırladım. Doğayı, insanları, hayvanları çok seviyorum. Yarışmaya katılmayı hiç düşünmedim. Komşularım bizim adımıza başvurmuş, bu ödül bizi daha da hayata bağladı. Herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Karşıyaka Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenene en güzel balkon ve bahçe yarışması sonuçları Mavişehir Deniz Kent Restoran yanındaki etkinlik alanında düzenlenen törenle açıklandı. Törende konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak plansız kentler oluşturduklarını kaydetti. Dar sokaklarda yeterli oyun olanları bırakılmadan kentleşme yapıldığını anlatan Durak, şimdi kirlenen denizi temizlemeye, dar sokaklarda yeşil alanlar oluşturmaya çalıştıklarını dile getirdi.

En güzel bahçe, balkon ve apartman bahçesi olarak üç kategoride gerçekleştirilen yarışmaya bu yıl 100 kişi başvurdu. Yarışmanın birincileri ve aldıkları ödüller şöyle açıklandı.

Müstakil Bahçe: Birinci Hamiyet Yorgancıoğlu: Hediyeler: Fortes Doğal Gaz firmasından Kombi, çim biçme makinesi ile misinalı çim biçme makinesi, kasa ile mevsimlik çiçek, bitki, plaket.

İkinci Tanju Olgun, üçüncü Yasemin Süer.

Balkon kategorisinde birinci: Burcu Taşkıran. Hediyeleri: Sun Ekspres'ten İzmir-Atina iki kişi gidiş dönüş uçak bileti, balkon masa takımı, saksı, sulama kabı, mevsimlik çiçek, plaket.

İkinci Güler Sarıgöl, üçüncü Bülent Akaya.

Apartman bahçesi: Birinci Serdar Dağdal. Hediyeler: Altınyunus'ta 4 kişi hafta sonu tatili, Cemer Bahçe Ekipmanları'ndan ay bank ile yunus çöp kovası, misinalı çim biçme makinesi, bitki, mevsimlik çiçek, plaket.

İkinci Alper Kurt, üçüncü Sema Aydıngöz.

Yarışmada ayrıca Ayşe Mergen, Fikri-Rüçhan Zencirli ile Karşıyaka Çocuk Yuvalı Müdürlüğü'ne jüri özel ödülü verildi.