Ünlü ressam 'kont' oldu! İsmail Acar, Fransa'nın şaraplarıyla ünlü şehri Bordeaux'da, 16'ncı, 18'inci ve 20'nci yüzyıllarda inşa edilmiş altı farklı yapıdan oluşan bir şatonun sahibi oldu. 250 dönüm arazi üzerindeki mülk, Atlas Okyanusu'na yarım saat mesafede. Arazisinin içinde üzüm bağları ile bir de şarap fabrikası var.


Kendi markası olacak

Acar, bağlarında yetişen üzümleri kooperatife sattığını söylerken, şatosuyla ilgili farklı planlarının olduğunu belirtti. 10 yıl içinde burada bir butik otel açmayı, bağlara dikeceği yeni üzümlerle de kendi şarap markasını yaratmayı planladığını söyledi.

1971 yılında Sivas'ta doğan, ünü dünyaya yayılan ve tabloları kapışılan ressamımız İsmail Acar'ın, Fransa'nın şaraplarıyla ünlü, altıncı büyük şehri Bordeaux'da şatosu olduğunu öğrendim! Hem de öyle böyle bir şato değil... Acar'ın; 16'ıncı, 18'inci ve 20'inci yüzyıllarda inşa edilmiş altı farklı yapıdan oluşan şatosu, 250 dönüm arazi içinde yükseliyor. Konuyla ilgili aradığım İsmail Acar da duyumlarımı doğruladı. Hatta Acar, Bordeaux'nun Blaye bölgesindeki, Atlas Okyanusu'na yarım saat mesafedeki arazisini ve içindeki şatoyu iki yıl önce satın almış da, haberimiz olmamış! 250 dönümlük arazinin içinde üzüm bağları ve bir de şarap fabrikası varmış.


Şimdilik arazisizinden çıkan üzümleri kooperatife sattığını söyleyen Acar, ileriye dönük ciddi planlarının olduğunu belirtti. Acar, 10 yıllık bir süreç içinde arazisinin üzerinde bir butik otel açmayı, mevcut bağları söküp yerine dikecekleri ile kendi şarap markasını yaratmayı planladığını söyledi. Fırsat buldukça Bordeaux'daki şatosuna gittiğini söyleyen İsmail Acar, ayrıca arazisinin üzerinde sanatsal faaliyetlerin yer alacağı bir de merkez açmayı planlıyormuş.