Çağrı bulunduğu ülkelerde tasarım ajanslarında çalışacak ve ajansların ona ödediği kadar para harcayabilecek, böylece evrensel bir dil olan tasarımla hayatta kalınabildiğini hem kendine, hem de dünyaya kanıtlayacak.

Daha önce Kore'de bir tasarım workshop'unda ve Ukrayna'da bir oyun şirketinde tasarımcı olarak bulunan Çağrı'nın aklına bu fikir bir yıl önce geldi. Tasarım ile farklı ülke ve kültürleri yaşama deneyimini bir araya getiren projesini ilk açtığı Hindistan'da ünlü bir tasarımcı olan Sudhir Sharma, Çağrı'nın projesini ilk destekleyen isim oldu. İlk davetini böylece Hindistan'dan alan Çağrı ilk hedef olarak kendine Asya'yı seçti. Hindistan' da üç şehirde (Mumbai, Pune, Goa)  üç farklı ajansla anlaşan genç tasarımcı Hindistan'dan sonra sırasıyla Tayland, Vietnam, Güney Kore ve Çin'deki ajanslarda çalışacak.

Her ajansta 3 ila 5 hafta çalışmayı planlayan Çağrı bu yolculukta birçok tasarımcı tanıyacak ve kendi işlerini de onlarla paylaşma fırsatı yakalayacak. Halen İran, Malezya ve Singapur ajanslarıyla da görüşmekte olan Çankaya daha sonra Güney Amerika'ya geçecek.  Brezilya, Kolombiya ve Arjantin'in ardından İstanbul'a dönecek olan tasarımcı daha sonra Avrupa seyahatini planlayacak. Almanya ve İtalya'dan davetiye alan Çağrı daha sonra küçük bir Amerika ziyareti de hedefliyor.

Çağrı Çankaya designerontheroad.com adlı sitesinde yolculuk öncesi hazırlığını anlatan bir videoyla da dikkat çekiyor. Çağrı tüm yaşadıklarını bu blogda meraklılarıyla paylaşacak ve seyahatine ilişkin notlar yazacak. Blogunda gittiği yerlere ve çalıştığı ajanslara ilişkin videolar ve fotoğraflar da paylaşmayı amaçlayan Çağrı'nın blogu designerontheroad.com seyahat boyunca faal olacak. Döndükten sonra projesine ilişkin bir de kitap yayınlamayı planlayan Çağrı Çankaya bu kitabın tüm gelirini de Unicef ve Greenpeace'e bağışlamayı planlıyor.

Çağrı rotayı çizdi, hazırlıklarına başladı. Onu takip etmek isteyenler designerontheroad.com'u ziyaret edebilir, twitter.com/cankayacagri adresinden onu takip edebilirler.


Çağrı Çankaya

1 Ocak 1984 doğumlu. Bursa'da Güzel Sanatlar Lisesi'nde okuduktan sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Grafik Bölümü'nü birincilikle bitirdi. Ukrayna Kiev'de bulunan GSC Game World şirketinde 2D concept artist olarak görev alan Çağrı, Türkiye'de Young & Rubicam ve Republica ADV'de sanat yönetmenliği yaptı. Alfa Romeo, Burger King, Patlıcan, Papia, Iveco, Hillside, İddaa, Danone, Aygaz vb. bir çok büyük markayla çalıştı. Güney Kore'de illustrasyon dalında ödül alan Çağrı Çankaya'nın Türkiye'de de çeşitli ödüller ve workshop birincilikleri var.