Ünlü şarkıcı Tarkan'ın da aralarında bulunduğu 17 sanık hakkında "kullanmak için uyuşturucu madde satın almak, uyuşturucu madde satmak ve bulundurmak" suçlamalarına ilişkin açılan davada savcı mütalaasını açıkladı. İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya 17 tutuksuz sanıktan sadece sanık Kubilay Keskin katıldı. Tarkan Tevetoğlu’nun da aralarında bulunduğu 16 sanığı ise avukatı temsil etti. Duruşmada savcı Hüseyin Kaya esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

"TARKAN’DA 12,5 GRAM ESRAR BULUNDU"

Mütalaada Tarkan’ın evinde gözaltına alındığı, evinde yapılan aramalarda elbise dolabının içindeki çelik kasada 2 adet poşet içinde 8 gram, hediyelik eşya kutusu içinde 1,5 gram ve el çantası içinde de 3 gram olmak üzere toplam 12,5 gram esrar bulunduğu belirtildi.

Savcı, aralarında Tarkan Tevetoğlu’nun da bulunduğu 6 sanık hakkında TCK’nın 191/2. maddesi gereğince tedavi ve denetimli serbestlik uygulanmasını talep etti. Savcı mütalaasında 7 sanık için de ‘uyuşturucu satmak ve tedarik etmek" suçlarından ceza isterken, 4 sanığın da ‘uyuşturucu ticareti" beraatini talep etti. Sanıklara esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yapmaları için dava ertelendi.