Kendini 'gökyüzünde yalnız gezen yıldızlar' gibi hissedenlerin, uzak durması gereken şeylerin başında; ayrılık şarkıları gelir

GÖKSEL
Depresyondayım
Göksel bu şarkıyı söylemeye başladıktan sonra, sevgilisinden ayrılıp acısını belli etmemeye çalışan herkes birdenbire 'depresyondayım' diye haykırmaya başlamıştı. 14 Şubat'ta banka soyan ya da ulu orta soyunan birilerine rastlarsanız, bilin ki o gün bu şarkıyı dinlemiştir.


NİLÜFER
Böyle ayrılık olmaz
Nilüfer'in eskimeyen bu şarkısı, sevgilisinden ayrıldığını
kabullenemeyenlerin duygularına tercüman oluyor hala. Sizin ve yenik yüre­ğinizin; eski sevgilinizin huzur bulduğunuz deniz gözlerini ya da yerine getirmediği sözlerini yeniden hatırla­maması için bu şarkıyı, böyle özel günlerde sakın dinlemeyin.


EROL EVGİN
Bir de bana sor
Şuan her ikisi de aramızda olmayan söz yazarı Çiğdem Talu ve besteci Melih Kibar ikilisinin aşkından doğan bu şarkı, içinde bolca hüzün ve isyan barındırır. 14 Şubat günü 'vitrinler kalplerle süslenmiş, evlerin ışıkları bir bir yanarken, bir de bu şarkıyı sevgilisi olmadan dinleyenlere sorun.


SEZEN AKSU
Beni unutma
Sezen Aksu'nun şarkıları yıllardır pek çok aşk acısına, ayrılığa ve yalnızlığa eşlik etmeye devam ediyor. Dinlerken bol bol ağladığımız birçok şarkısının arasında, kalbimizi en çok acıtanlardan biri şüphesiz Beni     Unutma. Herkesin payına düşeni yaşadığını, bir şeylerin hep değiştiğini kabul etmiş olsak da, unutulmayı göze alamayız. Sevgililer Günü'nde payına yalnızlık düşenler, o gün için bu şarkıyı unutsa fena olmaz.

CANDAN ERÇETİN
Söz vermiştin
Candan Erçetin'in içinize işleyen yorumuyla; Türk Popunun en etkileyici şarkılarından biri. Sevgiliye, verdiği söz ve yaşattığı hüzün hatırlatılır, avunmanın bir yolu olmadığı söylenir. Sizi 'hangi bahane avutur' bilinmez ama bu şarkı ağlatabilir.


ZUHAL OLCAY
Yalnızlığım
Yalnızlıktan kaçamayanların şarkısı. Yalnızlığın sinsi ama bir o kadar vazgeçilmez olduğunu anlatıyor. Zuhal Olcay'ın eşsiz yorumuyla dinleyenleri yalnızlığı ile yüzleştiren şarkıyı, pek çok kişinin çift halinde gezdiği bir günde dinlemek hiç iyi gelmez.

MIRKELAM
Unutulmaz
Her ne kadar bu şarkıyla eski sevgilinin kulaklarını çınlatmak isteseniz de, yine en çok sizin canınız yanacaktır. Şarkıdaki gibi "Ne yapalım, bir kez kaçtı bu aşk vapuru," demeniz kolay olmaz. O yüzden bir süreliğine, Mirkelam'ın sizi mutlu edecek hareketli şarkılarını dinlemeniz sizin için daha iyi olacaktır.


AYTEN ALPMAN
Tek başına
Bu şarkı, Ayten Alpman başta olmak üzere pek çok sanatçı tarafından sevgilinin tek bir sözüne muhtaç olanlar için seslendirildi. Aradığınız aşkı bulamadıysanız, bir de üzerine bu şarkıyı dinlemenize ve boynu bükük, gözü yaşlı olmanıza hiç gerek yok.


FİKRET KIZILOK
Gönül
Fikret Kızılok'un, gönlümüze söz geçiremezsek nasıl kördüğüme
dönüşeceğimizi anlatan şarkısının içimizdeki sancısı hiç geçmedi. Sevgililer Günü'nde böyle bir şarkıyı dinlerseniz, kendinizi sabahın üçünde, dertlerin en gücünde bulmanız kaçınılmaz.


KAYAHAN
Sabahlar uzak
Kayahan, boşuna odalarda ışıksız kalmamıştır. Yazdığı şarkıların çoğu Sabahlar Uzak şarkısı gibi karanlıktır, yalnızdır ve kızgındır. Bu şarkıyı dinleyip usul usul şimdi yanımda olacaktın' dediğiniz kişiyi, aniden vicdansızlıkla ve vefasızlıkla suçlayabilirsiniz. Yalnızlığa dayanamayanlara sabahlar ne kadar uzaksa, bu şarkı da o kadar tuzak.


AJDA PEKKAN
Boş sokak
Sakın her yerde atılan aşk sloganlarına kapılıp, bu şarkıyı dinlemeye kalkışmayın. Aksi takdirde, Ajda Pekkan'ın sizi bu şarkıyla maziye götürmesine, eski bir şarkının, kalbinizdeki sokağın boşluğunu anımsatmasına engel olamazsınız.