İstanbul Sabancı Üniversitesi’nde görsel tasarım eğitimini tamamladıktan sonra kurduğu atölyeyle çalışmalarını sürdüren Sevil Kaynak, aynı okuldan arkadaşı Sinan Tuncay’la birlikte Sezen Aksu’nun evinin maketini ve sanatçının çeşitli dönemlerine ait kuklalarını yaparak 'Vay' adlı şarkısına klip çekti. Üç ay süren çalışma sonucu ortaya çıkan ve çok beğenilen klip bu yıl 18’inci kez düzenlenen Kral TV Müzik Ödülleri Yarışması’nda 'En İyi Klip Ödülü'nü kazandı. 50 kişilik jürinin yaptığı değerlendirme sonucu, beş video klip arasında, Sevil Kaynak ve Sinan Tuncay’ın birlikte çektiği klip 'En İyi Klip' oldu.

Ödülünü, düzenlenen gecede yapımcı İzzet Öz’ün elinden arkadaşı Sinan Tuncay’la birlikte alan Sevil Kaynak, minik bir proje olarak başladıkları çalışmanın kendilerine ödül getirmesinin gururunu yaşadığını söyledi. Kaynak Ailesi’nin üç çocuğunun en büyüğü olan Sevil Kaynak, "Biz çalışmaya küçük bir proje ile başlamıştık. Daha sonra bunu Sezen Aksu’ya ulaştırma şansı bulduk. O da yeni albümünden bir şarkıya bizim klip çekmemizi istedi. Klipteki maketleri, kuklaları ve diğer bütün çekimlerin hepsini arkadaşım Sinan’la birlikte yaptık. İlk işimizde böyle bir ödüle aday olmak ve sonra da bu ödülü almak çok güzel büyük bir sürpriz oldu, çok mutlu olduk" diye konuştu. Kaynak, ödülün açıklanmasının ardından Sezen Aksu’nun da arayarak kendilerini kutladığını söyledi.

Bundan sonraki hedefinin öncelikli olarak eğitimine devam edip yüksek lisans yapmak olacağını ve desteklerinden dolayı Denizli halkına da teşekkür ettiğini belirten Kaynak, "Bizi destekleyen herkese, başta ailelerimiz olmak üzere, çevremize, tenıdıklarımıza, arkadaşlarımıza, bizi tanıyan tanımayan ama destekleyen herkese sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

Sevil Kaynak'ın başarısı ailesini de gururlandırdı. İşadamı baba Mustafa Kaynak, "Kızım eğitimini aldığı işi yapmak için İstanbul’da kaldı. Sezen Aksu’ya klip çekme şansı yakalamasıyla çok mutlu olmuştuk. Aldığı ödül aile olarak bizi gururlandırdı. Ödülün açıklanmasıyla birlikte tüm aile sevince boğulduk. Kızımla gurur duyuyorum" diye konuştu.