Yüzlerini streç filmle kapatarak poz veren ünlü kadınlar, susturulmuş ve sindirilmiş kadınları simgelemeye çalıştılar ve sessiz çığlık atarak tek nefes olduklarını anlattı.

Kadına şiddete dikkat çekmek için yapılan "Her Ses Bir Nefes" isimli sosyal sorumluluk projesi kapsamında 58 ünlü kadının fotoğraflarından oluşan serginin açılışı Kozyatağı Kültür Merkezi'nde yapıldı. Dünya Kadınlar Günü kapsamında, Polisan Boya'nın katkılarıyla 58 ünlü kadın bir araya gelerek "Her Ses Bir Nefes" isimli sosyal sorumluluk projesine imza attı. Proje kapsamında düzenlenen fotoğraf sergisi, kadınların yaşadığı sorunlara dikkat çekmeyi ve kamuoyunu bilinçlendirmeyi amaçlıyor.

SESSİZ ÇIĞLIKLA TEK NEFES OLDULAR

Fotoğraflarda her ünlü iki farklı konsept için poz verdi. İlk olarak yüzlerini streç filmle kapatarak poz veren sanatçılar, susturulmuş ve sindirilmiş kadınları simgelemeye çalıştı. İkinci konseptte ise sessiz çığlık atarak tek nefes olduklarını anlattılar. 58 ünlü kadın fotoğraflarına ayrıca toplumsal cinsiyet eşitsizliği, çocuk gelinler, eğitim eksikliği, sağlık sorunları, taciz, aile içi şiddet gibi konularda verdikleri mesajları eklediler.

BİZİMDE GÜZEL ERKEKLERİMİZ VAR


Projede yer alan oyuncu Ece Uslu, her gün biraz daha geriye gidildiğini söyleyerek, "Bu çok acı. Ne yapılması gerekiyor? Bence insanın biraz kendini geliştirmesi gerekiyor. Benim buradaki konseptte söylediğim, 'Şiddet senin kendi acizliğindir' Çünkü insanın bunu önce kendi içerisinde halletmesi gerektiğine inanıyorum" dedi.

Projede yer alan bir diğer ünlü oyuncu Gülçin Şantırcıoğlu, karar mekanizmasında olan insanların kendileri gibi düşünmediğine dikkat çekerek, "Bizimde güzel erkeklerimiz var... Durumdan rahatsız olan, hayatı boyunca bir kadına vurmamış olan erkeklerde var elbette. Fakat bu erkeklerde, bizim gibi düşünen kadınlarda hiçbir zaman bu yasayı çıkartacakları yerde olmayacaklar" şeklinde konuştu.

Manken Ece Gürsel ise projenin çok güzel olduğuna dikkat çekerek, "İşallah ufacıkta olsa katkımız olmuştur. Hep beraber böyle tek ses, tek nefes olmak istedik. Kadına şiddet uygulayanın, gerçekten ciddi bir şekilde cezalandırılması gerekir ki, bir daha yapmasın, teşvik etmesin etrafındaki insanları" dedi.

PROJEYE DESTEK VEREN ÜNLÜ KADINLAR


Açelya Akkoyun, Akasya Asıltürkmen, Aslı Omağ, Ayça İnci, Aydan Kaya, Aydilge, Ayşe Ertaş, Ayşen İnci, Bennu Yıldırımlar, Beste Bereket, Betül Arım, Betül Demir, Billur Kalkavan, Birsen Dürülü, Ceren Taçan, Deniz Özerman, Deniz Pulaş Akkartal, Didem Balçın, Didem İnselel, Didem Soydan, Dilek Yorulmaz, Duygu Yetiş, Ebru Üstüntaş, Ece Gürsel, Ece Uslu, Elif Güvendik, Emel Çölgeçen, Fatoş Kabasakal, Fulya Zenginer, Goncagül Sunar, Grup Hepsi, Gülçin Şantırcıoğlu, Gümeş Emir, İncilay Şahin, İpek Tanrıyar, Lale Cangal, Meltem Sırtıkara, Mine Çayıroğlu, Mine Tugay, Nilbanu Engindeniz, Oya İnci, Özge Borak, Pelin Akil, Pelin Batu, Sevtap Ünal, Sinem Güven, Sumru Yavrucuk, Şule Erden, Türkü Turan, Yasemin Hadivent, Yasemin Öztürk, Zeynep Mansur.

3 ŞEHİRDE 3 SERGİ


Proje kapsamında Polisan Boya tarafından Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı'nın Dayanışma Merkezi ofisi ve Kadın sığınaklarının yenilenme çalışması ve tadilatı yapılacak. Proje yönetmenliğini Kenan Bahadır Derre'nin üstlendiği "Her Ses Bir Nefes"e ayrıca Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) Türkiye Temsilciliği teknik destek verdi. Projenin fotoğraflarını ise Serhat Hayri (Studio Plus) ve Tayfun Çetinkaya (Bird Office) çekti. Sergi 3 yarı şehirde eş zamanlı olarak açıldı. İstanbul Kozyatağı Alışveriş ve Kültür Merkezi, İstanbul Optimum Outlet, Ankara Optimum Outlet ve Adana Optimum Outlet'te görülebilecek olan sergiler 8 -30 Mart tarihleri arasında 10.00 – 22.00 saatlerinde ziyaret edilebilecek.