4 yıl önce aramızdan ayrılan Apple'ın efsane ismi Steve Jobs ile ilgili bir gerçek açığa çıktı. İddiaya göre Jobs'a 2004 yılında konan pankreas kanseri teşhisine bağlı olarak karaciğer naklinin de yapılması gündeme geldi. Jobs'a ilk karaciğe teklifi ise Apple'ın şimdiki patronu Tim Cook'tan gelmiş. Ancak bu teklifi Jobs kabul etmemiş.

5 Ekim 2011 tarihinde aramızdan ayrılan ve Apple'ı Apple yapan isim olan Steve Jobs'ın hayatı tekrar masaya yatırıldı. Steve Jobs'un gençliğinden itibaren hayatının dönüm noktalarını mercek altına alan 'Becoming Steve Jobs' isimli kitap henüz piyasaya sürülmemiş olsa da içerisindeki büyük bir hikaye duyanları şaşkına çevirdi.

Kitaba göre Apple'ın efsane patronu Steve Jobs'ın 2004 yılında konulan pankreas kanseri teşhisinin ardından ortaya çıkan komplikasyonlara bağlı olarak karaciğer naklinin yapılması gündeme gelince Jobs'a ilk yardım teklifi Apple'ın şuanki patronu Tim Cook'tan gelmiş.

Hasta meslektaşı ile aynı kan grubuna sahip olduğunu öğrenen Cook, Jobs'a karaciğerinin bir parçasını vermek istese de bu teklif Jobs'ın sert çıkışıyla geri çevrilmiş.

Tim Cook, Jony Ive, Eddy Cue, Ed Catmull, John Lasseter ve Robert Iger gibi isimlerle yapılan görüşmelerle hazırlanan Becoming Steve Jobs (Steve Jobs Olmak) isimli kitapta dikkat çeken bir diğer nokta da Jobs'ın Yahoo üzerine yaptığı çalışmalardı.

Kitapta aama motorları arasında yer almak için gayret gösteren ve Yahoo'yu satın almak için yoğun çaba gösteren Jobs'ın buna rağmen Yahoo'yu almayı başaramadığına dikkat çekilmiş.