Sanatçı Hülya Avşar’ın iki yıldır cep telefonuna hakaret içerikli mesajlar gönderip otomobiline “ölümün yaklaştı” diye not bırakanlar tanıdık çıktı. Avşar’ın savcılığa şikâyeti üzerine yapılan incelemede mesaj atanlar Sadettin Saran’ın bir arkadaşı ve onun eşi çıktı. Avşar’ın yakınında bulunan ancak kimliği belirlenemeyen bir kişiden nereye gittiği, ne giydiği yönünde bilgi aldıkları belirlenen çift hakkında 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Başlatılan soruşturma sonunda mesajların Ankara’da Murat K., Hasan Y. ve Azra K. isimli şahısların adına kayıtlı telefonlardan yollandığı tespit edildi. Ancak hatların sahte kimlikle çıkarıldığı, hattı kullananların Elif N. (41) ve Haluk N. (44) adlı çift oldukları belirlendi.

İfadesine başvurulan ikili, Avşar’ı tanıdıklarını ancak mesajlarla ilgileri olmadığını iddia etti. Savcılık, çift hakkında sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret, kişilerin huzur ve sükûnunu bozma ve imzasız mektupla tehdit suçlarından 2.5 yıldan 8 yıla kadar hapis ile cezalandırılmalarını talep etti. Dava önümüzdeki günlerde Sarıyer 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlayacak.