Hisarönü Mahallesi'nde bulunan iki at çiftiliği tarafından düzenlenen at safari turlarına yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Günde iki kez düzenlenen turun ilk etabında Kayaköy ören yerine kadar at sırtında giden turistler, Kayaköy'ün tarihi hakkında bilgilendiriliyor.

İkinci turda ise ormandaki patikaları at sırtında gezen turistler, eşsiz güzellikteki Ölüdeniz'i yüksek bir yamaçtan izleme fırsatı buluyor.

Yılda yaklaşık 8 bin kişinin katıldığı tur öncesinde, binicisi ile at arasında duygusal bağ kurması sağlanıyor. Atın yapısı ve karakteristik özelliğine göre binicisi seçildikten sonra çiftlik rehberi tarafından tur sırasında uyulması gereken kurallar ve binicilik hakkında bilgi veriliyor.

Seyisler eşliğinde çıkılan ve yaklaşık 2 saat süren turda turistler bölgedeki hem doğal güzellikleri tanıyor hem de tarihini öğrenme fırsatı buluyor.

"Bölgenin tanıtımı da yapılıyor"

Çiftlik rehberi Remzi Tosuner yaptığı açıklamada, parkurun tamamının orman içinde olduğunu, tura katılanların temiz havada, bol oksijen alarak parkuru tamamladığını anlattı.

Turu genellikle yabancı turistlerin tercih ettiğini kaydeden Tosuner, şöyle konuştu:

"Bu işi elimizden geldiği kadar profesyonelce yapmaya çalışıyoruz. Çiftliğimizde 35 atımız var. Bunların tayları da oluyor. Onları da ilerleyen dönemler için hazırlıyoruz. Atlara iyi eğitim verip uysal hale getirerek tura çıkartmaya çalışıyoruz. Tura katılan turistlerin güvenliği için ekibimiz büyük bir çaba harcıyor. Tur sırasında verdiğimiz molalarda hem bölgenin tanıtımını yapıyoruz hem de doğal güzellikler arasında misafirlerimizin eğlenmesini sağlıyoruz."

"Kişi başı 40 liraya geziyorlar"

Remzi Tosuner, atlar ormandaki patika yollarda rahat hareket edebildiği için tur sırasında istedikleri yerden gidebildiklerini de ifade etti.

Özellikle tarihi yollar ile bölgedeki Likya yolunu kullandıklarını anlatan Tosuner, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Günlük sabah ve öğlenden sonra olmak üzere yaklaşık 40 kişiyi at safari turlarında ağırlıyoruz. Turistler kişi başı 40 lira ödeyerek turlara katılabiliyor. Bir tura 12 kişi katılmışsa onlara iki seyis eşlik ediyor. Tura eşlik edenler yabancı dil biliyor ve herhangi bir sorunda özellikle yabancı turistlerle rahatça iletişim kurabiliyor. Ayrıca, arkadaşlarımız misafirlere bölgenin tanıtımını da yapıyor."

Tura katılan Dilek Aslan, at safariden çok memnun kaldığını dile getirdi. At sırtında patika yolları kullanarak Ölüdeniz'in eşsiz güzellikteki manzarasını izleme fırsatı bulduğunu anlatan Aslan, tura her hafta katılmayı düşündüğünü kaydetti.

Tatil için İngiltere'den ilçeye gelen Laura Bryan da Türkiye'ye ilk kez geldiğini ve farklı türdeki etkinliklerle çok eğlendiğini, özellikle katıldığı at safari turunun çok güzel olduğunu ifade etti.