İstanbul'da 2 yıl önce geçirdiği kazadan sonra doktorların yüzde 6 yaşama şansı verdiği üniversiteli genç Berk Balatlı (22), 67 gün komada kaldıktan sonra kurtuldu. Yürümeyi, konuşmayı, okumayı, yazmayı unutan genç, annesinin yardımıyla her şeyi yeniden öğrendi. İzmirli Berk Balatlı, annesi Tülay Lim'in (54) çabasıyla yarım bıraktığı üniversite eğitimine döndü. Anne Lim, oğlunu üniversite sıralarında da yalnız bırakmayıp onunla birlikte derslere girdi; onun yerine not tuttu.

Serbest meslek sahibi İbrahim Balatlı ve ev hanımı Tülay Lim'in ikinci çocukları olarak dünyaya gelen Berk Balatlı, 2009'da İstanbul'da kendi kullandığı araçla kaza yaptı. Travma geçirerek komaya giren Berk, 67 gün komada kaldı.4 ay boyunca ne yürüyebilen ne de konuşabilen Berk, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevkedildi. Tedavinin ardından konuşmaya ve yürümeye başlayan Berk, sağlığına kavuştu. Berk Balatlı, yarım bırakmak zorunda kaldığı Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü'ndeki eğitimine, geçtiğimiz ekim ayında döndü. Oğlunu üniversitede de yalnız bırakmayan anne Tülay Lim, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Hastalığı ile ilgili çok araştırdım. Doktorlar, Berk'in mucizeye imza attığını söylüyor. İnşallah mezuniyetini de birlikte kutlayacağız."

Berk Balat'lı da yaşadıklarını söyle anlattı: "Annemin sevgisiyle hayata döndüm. Gözümü ilk açtığımda yanımda o vardı. En büyük isteğim, okulu bitirip anneme bakabilmek. Okulda da süper bir ikili olduk. Ben dersleri dinliyorum, annem sol elimi çok iyi kullanamadığım için notlarımı tutuyor. Hocaların da dikkatini çekiyoruz tabi ama onlar da anneme alıştı. Annemi çok seviyorum."

Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Oyunculuğu Bölümü'nde okurken kaza geçiren 21 yaşındaki Balatlı, burslu başladığı öğrencilik hayatında kısa sürede başarılı çalışmalara imza atmıştı. Henüz 1. sınıfta olmasına rağmen birçok tiyatro oyunununda sahneye çıkan ve reklam çekimlerinde rol almış, Müjdat Gezen ve Haluk Bilginer gibi birçok usta oyuncuyla çalışma fırsatı da bulmuştu.