Dizi oyuncusu Barış Atay, bilgisayar korsanları olarak bilinen Redhack grubuyla bağlantılı olduğu gerekçesiyle Atatürk Havalimanında gözaltına alındı. Atay'ında aralarında bulunduğu toplam 7 kişi, gözaltına alındıktan sonra Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

CHP Genel Başkan yardımcısı ve İstanbul milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Nur Sürer ve CHP İstanbul il Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, soruşturma ile ilgili bilgi almak için Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne geldi. Şube yetkilileri ile görüşerek bilgi alan Tanrıkulu, şube çıkışında basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Sezgin Tanrıkulu, "Daha çok Gezi ile bağlantılı olduğunu düşünüyoruz. Bu hukuka aykırılıkları ne olursa olsun gidermeye çalışacağız." açıklamasını yaptı.

Soruşturmanın Ankara'da olduğunu belirten Tanrıkulu, gözaltında bulunan 7 kişinin Ankara'ya götürüleceklerini söyledi.

Oğuz Kaan Salıcı ise "Klavye bile kullanmayı bile doğru düzgün bilmeyen bir arkadaşın Redhack davasından içeri alınması manidar." ifadesini kullandı.

Avukat Efkan Bolaç da Redhack soruşturması kapsamında İstanbul'da 7 kişinin gözaltına alındığını söyledi. Bursa ilinden de gözaltılar olduğunu belirten Bolaç, toplamda 31 kişinin aynı soruşturma kapsamında gözaltına alındığının bilgisini verdi.