Kanadalı 82 yaşındaki şarkıcı ve söz yazarı Leonard Cohen, Los Angeles'teki evinde hayatını kaybetti. Ünlü şarkıcının ölem nedeni hakkında ise bir bilgi henüz verilmedi.

Babasının ölümüyle ilgili açıklama yapan oğlu Adam Cohen, "Babam, Los Angeles'teki evinde, hissettiği herşeyi tamamlamış olmanın huzuru içinde yaşamını yitirdi" şeklinde konuştu.

Cohen, Kanada'nın Westmount semtinde 21 Eylül 1934 yılında dünyaya geldi. Müzik dünyasına önemli yapıtlar bırakana Cohen, 2008 yılında ise "Rock and Roll Hall of Fame"e kabul edildi. Cohen böylece en güçlü ve en etkileyici şarkı yazarları listesine girmiş oldu.

Cohen aynı zamanda Kanada'nın en büyük sivil şeref madalyasının da sahibi. Cohen'in Hallelujah isimli şarkısı da tüm zamanların en çok yorumlanan şarkısı olmuştu.

Şair ve yazar Federico Garcia Lorca'nın teşviki ile şiir de yazmaya başlayan Cohen, böylelikle müziğin yanı sıra şairliğiyle de ön plana çıkmıştı. 1956 yılında ilk şiir kitabını çıkaran Cohen, aynı zamanda kitap da yazmış ve ilk romanını da 1963 yılında yayımlamıştı.

Cohen, Avrupa pop müziğine dayanan ilk dönem çalışmalarının ardından din, yalnızlık, cinsellik ve kişiler arası karışık ilişkileri konu edindi.