Kaza, D-100 Karayolu İncirli mevikisinde saat 23.00 sıralarında meydana geldi. Üzerinde beton kalıp içerisindeki elektrik trafosunu taşıyan 81 DF 349 plakalı TIR, Avcılar istikametine seyrederken İncirli üst geçidine takıldı. Beton kalıbın üst tarafı, çarpmanın etkisiyle koptu.

Beton parçası, aynı istikamette seyreden ve Fikret Özdilek'in kullandığı 34 GE 1047 plakalı otomobilin üzerine düştü. Kazayı gören sürücüler, araçlarını durdurarak otomobilde sıkışan Özdilek'in yardımına koştu. Vatandaşlar tarafından otomobilden çıkartılan Özdilek, özel bir ambulansla Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Bacağı kırılan Özdilek, hastanede tedavi altına alındı.

Kaza sonrası D-100 Karayolu'nda iki yönlü olarak trafik durma noktasına geldi. Olay yerine sevk edilen ambulans ve itfaiye ekipleri, trafik nedeniyle olay yerine uzun süre ulaşamadı. Ekipler, polisin yardımıyla ters yönden gelerek olay yerine vardı. Otomobilin üzerine düşen beton parçası, çekiciye bağlanan halat yardımıyla otomobilin üzerinden indirildi. Hurdaya dönen otomobil, çekiciye konularak olay yerinden otoparka götürüldü.

TIR'ın üzerinde bulunan ve düşme tehlikesi bulunan diğer parçalar ise vinç yardımıyla yola indirildi. D-100 Karayolu, Avcılar istikametine tamamen trafiğe kapatıldı. Karşı yönde ilerleyen ve olayı seyreden sürücüler yüzünden Topkapı isitikametine de trafik durma noktasına geldi. Olay yerine gelmeye çalışan ve hastanelere başka yerlerden hasta taşıyan ambulanslar da trafik nedeniyle ilerlemek de güçlük çekti. Ambulansların siren çalması ve megafonla ikaz etmesi bile meraklı sürücülerin yolu açmasına yeterli olmadı.

Otomobillerini yolda rastgele bırakan meraklı vatandaşlar, olay yerine seyretmek için adeta birbirleriyle yarıştı. İncirli Köprüsü'nün üstü, kazayı seyretmek isteyen onlarca vatandaş tarafından doyduruldu. Polis, olay yerindeki vatandaşları da güçlükle uzaklaştırdı. Avcılar istikametine giden otomobiller, geri geri giderek Ömür'den yanyola girip yoluna devam etti.

Kaza nedeniyle yol uzun süre trafiğe kapalı kaldı.

Olayı anlatan görgü tanıkları, TIR'ın önce Ömür üst geçidine sürterek geçtiğini daha sonra da İncirli üst geçidine takıldığını söyledi. Olayı anlatan vatandaşlar, TIR'ın üzerinden kopan beton parçasının seyir halindeki otomobilin üzerine düştüğünü aktardı.

Kazada yaralanan Fikret Özdilek'in arkadaşları da Özdilek'in diğer arkadaşlarını evlerine bıraktıktan sonra kendi evine doğru yola çıktığı sırada kazanın meydana geldiğini aktardı. Arkadaşları, Özdilek'in hayatı tehlikesinin bulunmadığını ve bacağında kırık bulunduğunu belirtti.

Kaza yapan TIR'ın sürücüsü ise polis tarafından gözaltına alındı.