Defne Joy Foster’ın ailesi adına açıklama yapan Avukat Ayşegül Mermer “Olayla ilgili şüphelerimiz, suç teşkil edeceğini düşündüğümüz olgular var. Ancak şu aşamada objektif olmalıyız” dedi

Ölümü büyük üzüntü yaratan sunucu-oyuncu Defne Joy Foster’ın ailesinden son günlerde artan iddialar ve yorumlarla ilgili olarak açıklama geldi. Defne’nin annesi Hatice Foster ve eşi İlker Yasin Solmaz’ın avukatı Ayşegül Mermer şunları söyledi:

* Olayın tarafı olarak işin merkezinde olan bizler dahi elimizdeki bilgilerin doğruluğundan emin olmamamız sebebiyle bugüne kadar hiçbir kurum yada özel kişi hakkında suçlama teşkil edecek bir açıklamada yada hukuki girişimde bulunmuş değiliz. Halbuki ölüm acısının bize yaşatmış olduğu duygusal durumumuz ve olayın tarafı olma pozisyonu düşünüldüğünde çok rahat bir şekilde kamu oyunun hoşgörüsüne de dayanarak birtakım suçlamalarda bulunabilirdik. Ailesi olarak ve taraf olarak biz objektif olmaktan uzaklaşmamaktayız.

* Basının görevleri arasında halkı ve kamuoyunu aydınlatma vazifesi de vardır. Olayla ilgili olarak olayın gelişiminden dolayı şüphe ve tereddüt içerisinde olduğumuz ancak şu an için somut bilgi ve kanıta dayanmayan, araştırılması gereken ve bir takım kişiler için suç teşkil edeceğini düşündüğümüz olgular da mevcuttur. Bu olgularla ilgili olarak araştırma ve incelemelerimiz devam etmektedir. Basında yer alan mevcut bilgilerin ise birçoğunun resmi makamlarca henüz onaylanmadığını saygıyla bildiririz.

Bu arada Foster için Adli Tıp’ta henüz bir raporun hazırlanmadığı öğrenildi. ntvmsnbc’ye konuşan Adli Tıp yetkilileri 5-6 hafta içinde bir rapor hazırlanacağı ve bunun da savcılığa teslim edileceği açıkladı. Adli Tıp Uzmanı Sevil Atasoy ise ölüm sebeplerinin bazen aşırı alkol bazen de başka sebepler olabileceğini, bunun için vücuttan alınan kan ve bazı parçaların üzerinde haftalar süren testler yapıldığını belirtti. Atasoy “Solunum yetmezliği dendikten sonra nelerin solunum yetmezliğini tetiklediği araştırılır. Bu alkol de olabilir, başka bir madde de. Sonuçta bir sebep bulunur. Ancak bir de negatif otopsi vardır. Ölüm nedeni bulunamaz. O zaman da altta yatan sebep bulunamadı denir” dedi.