Kıyamet senaryoları Jha’ya göre dünya mega tsunami, manyetik alan bozulması ve kara delik tehdidi altında son yıllarını yaşıyor.

Kara delik

-Dünyayı en küçük atomuna kadar parçalayabilecek kara delikler insanlığın en büyük tehdidi. Uzmanlara göre göktaşı hareketliliğinin artması ve mevsimlerin aşırı derecelerde seyretmesi kara delik şüphelerini artırıyor. Kara delik, dünyanın ihtiyacı olan enerji kaynaklarının da yok olmasına sebep olur.

Canlıların istilası...


-Uzmanlara göre dünya dışı varlıklar yerine dünya üzerinde yayılan canlılar insanlığa daha büyük zarar verecek. Dünya üzerindeki ekosistemin bozulmasıyla birlikte istilacı, yosun, mikrop ve hayvanlar dünya düzenini değiştirecek. Virüslerin yayılmasına, tarımın bozulmasına ve toprakların zehirlenmesine sebep olacak.

Mega tsunami

-Bilim adamları, okyanusların altında meydana gelecek depremlerin, büyük şehirleri ortadan kaldıracak dalgalara sebep olacağını açıkladı. Kanarya Adaları’nda yaşanan volkan patlamasının gelecek aylarda devam edeceği ve en azından bir kilometre yükseliğinde dalgalara sebep olması bekleniyor.

Gama ışınları

-Dünyaya yakın yıldızlarda meydana gelen patlamalar gama ışınlarının yayılmasına sebep olur. Bunların dünyaya ulaşması insanoğlunun sonu olur. Yayılan enerji atmosferdeki hava moleküllerini parçalayarak ozon tabakasını ortadan kaldırır.

Manyetik alan değişimi

-Dünyanın manyetik alanı insanoğlunu güneşin zararlı ışınlarından koruyor ve dünyanın elektrik sistemini destekliyor. Dünyanın kuzey ve güney kutuplarının yer değiştirmesi bu düzenin ortadan kalkmasına sebep olur.