Milli maçlar haftası olduğundan, dünyanın birçok ülkesi gibi bizim de Süper Lig ve 1. Lig'imizde maçlar yoktu. Ancak daha alt ligler ara vermeden mücadeleye devam ettiler. Onlara durmak yoktu.
Oynanan liglerde göze batan bazı olaylar meydana geldi. 2. Lig Kırmızı Grup'ta oynadığı 11 maçın 11'ini de kaybeden Mersin İdmanyurdu, Etimesgut Belediyespor'u 3-1 yenerek ilk galibiyetini ve ilk de puanını aldı.
2. Lig Beyaz Grup'ta ilk 4 takımında puanları 24... Sıralamadaki yerlerini ve attığı yediği gollerdeki averaj belirledi.
3. Lig 2. Grup'ta mücadele eden Pazarspor'un sahasında 24 Erzincanspor'a yenilmesiyle, grupta yenilgisiz takım kalmadı.

2. Lig Kırmızı Grup

Afjet Afyonspor, Sancaktepe Belediyespor karşısında öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamadı. Oldukça zorlandığı karşılaşmada, 79'da bulduğu golle galip gelmesini bildi. Böylelikle üst üste 9 maçtan da puan çıkarmayı başarmış oldu ve 3. sıraya yükseldi.
Menemen Belediyespor inişli çıkışlı grafiğine devam ediyor. Sivas Belediyespor deplasmanında 1-0 yenilerek puan çıkaramadı ve rakiplerinin kazanmasıyla birden bire 4. sıraya geriledi.
Son 3 maçında 7 puan alan Bodrumspor, küme düşme hattındaki Tuzlaspor'a konuk oldu. Başarısının devamı için mutlak puana ihtiyacı vardı, 2-1 yenilmekten kurtulamadı. Puan olarak şimdilik rahat olsa da, bu mağlubiyet gelecek için oldukça düşündürücü.
Küme düşme korkusunu yakından hisseden Bucaspor, Amed Sportif deplasmanında daha 3. dakikada geriye düştü. 34. dakikadaki Emre Özkan takımına en azından 1 puanı getiren golü attı. Ancak küme düşme hattıyla olan puan farkı da 4'ten 3'e düştü.

2. Lig Beyaz Grup

3. sıradaki Altay, lider Bandırmaspor'u konuk etti. Haftanın bu en önemli maçında kazanan taraf ev sahibi Altay oldu. Mücadelenin tek golünü 14. dakikada Murat Uluç kaydetti ve Altay 2. sıraya tırmandı. Bandırmaspor ise 4 sıra birden gerileyerek, 5. sıraya düştü.
Fethiyespor, geçen sene mucizevi bir şekilde ligde kalmayı başaran Kırklarelispor ile kozlarını paylaştı. Kırklarelispor bu sene geçen senenin aksine çok iyi gidiyor. Şampiyonluk mücadelesi veren bu ekibe, Fethiyespor diş geçiremedi ve sahasında 2-1'lik mağlubiyet aldı.
Küme düşme hattındaki iki Ege takımı Nazilli Belediyespor ve Karşıyaka zorlu bir maça çıktılar. Son dakikaya kadar berabere devam eden mücadelede Mahmut Temur kaçırdı, hemen ardından Nazillispor atağında Burhan kaçırmadı. 1-0 galibiyet Nazilli için bayram, Karşıyaka için tam bir hayal kırıklığı oldu.

3. Lig 1. Grup

Manisa BBSK uçuyor. Üst üste 9. zaferini de aldı, Bergama Belediyespor'u 3-0 yenerek, rakiplerine de gözdağı vermiş oldu. 2. ile arasındaki puan farkı 7'de kaldı. Bergama Belediyespor'un ise puan alması çok zordu. Haftaya rakibi Batman Petrolspor. Mutlak galibiyet lazım lakin küme düşme hattı ile arasında sadece 1 puan var.

3. Lig 2. Grup

Turgutluspor, üst üste aldığı 2 mağlubiyetten sonra, Gölcükspor'a patladı. Deplasmandaki 5-2'lik galibiyeti ve üstündeki iki rakibinin de mağlup olmasıyla liderliği yeniden eline geçirdi. Aziz Ceylan da attığı 3 golle yıldızlaşan isim oldu.
Tire 1922 mucizevi bir işe imza attı. Grup lideri Diyarbekirspor'u topa tuttu ve 4-0 gibi farklı bir skorla devirdi. Bu galibiyetten sonra en azından ilk 5 için oldukça umutlanmış oldu.
Muğlaspor topallayarak devam ediyor lige. Sahasında 1 puan üzerindeki Van BBSK'ne 2-1'lik skorla boyun eğdi. Ne üste ne de aşağıya yakın. Ama bu tür karşılaşmalardan eli boş ayrılmak, geleceği tehlikeye atabilir.

3. Lig 3. Grup

2 haftadır galibiyete hasret Utaş Uşakspor, Sultanbeyli Belediyespor'u deplasmanda ikinci yarıda bulduğu gollerle 2-0'la devirdi. Haftaya lider başlayan Çorum Belediyespor'un berabere kalmasıyla liderliği eline geçirdi.
Kızılcabölükspor'un Arsinspor'a puan kaybetmesi beklenemezdi, aksi takdirde şampiyonluk yarışında en büyük darbesini alırdı. Beklenen oldu, 2-1 galip gelerek 2. sıraya yükseldi.
Haftaya başlarken 18. sıradaki takım ile 9. sıradaki takım arasında sadece 3 puan fark vardı. Böyle bir ligde 1 puan bile altın değerinde, hele ki bu beraberliği deplasmanda almışsan. Aydınspor 1923, Karacabey Birlikspor karşısında her ne kadar öne geçmesine rağmen 1-1'lik skorla sahadan ayrılıp, 1 puan alması, sevinilmesi gereken bir durumdu. Küme düşme hattının 1 puan üzerinde ve 13. sırada haftayı kapattı.

Formula 1'de Hamilton farkı

Formula 1'in sondan bir önceki yarışı Brezilya'da gerçekleştirildi. Şampiyonluğunu daha önceden garantileyen Hamilton yüzünden yarışın pek tat vermeyeceğini düşünsek de, o şampiyon olan Hamilton damgasını vurmayı başardı.
Sıralama turlarında yaptığı kaza yüzünde yarışa pit yolundan ve son sıradan başlasa da, araç üstünlüğü ve farklı yarış stratejisiyle, önündeki rakipleri birer birer geçmeyi başardı, 4. sıraya kadar yükseldi. Son 3 tur kala Kimi Raikkonen'i yakalasa da Fin pilot iyi direndi, geçme şansı tanımadı.
Dikkat çekici diğer bir nokta da Hamilton'un, yarışı 1. bitiren Vettel ile arasındaki zaman farkının 5.4 saniye olmasıydı. O kadar gerilerden gelip, birçok aracı geçmek için uğraşıp, lidere bu kadar yaklaşmak göz ardı edilecek bir durum değil.