TFF 1. Lig'in yeni takımı Manisa FK, İstanbulspor deplasmanında sahaya çıktı. Geçen sezon 2. Lig'in namağlup şampiyonu siyah beyazlı takım bu sezon da iddialıydı. 
***
Her iki takım da maça tam saha baskıyla başladı. İştahlıydılar. Ancak pres pek işe yaramadı. Konuk takım biraz daha ön plana çıkıyordu. Gole daha yakındılar. 2-0 da öne geçmeyi başardılar ancak beraberliğe yakalandılar. Hemen ardından bulduğu golle yine öne geçtiler ve maçı 4-3 kazanmayı bildiler.
***
İstanbulsporlu oyuncular tam saha baskı yaparken, her seferinde adam adama oynamak yerine, pas verildikten sonra harekete geçtiler. Pas yapmalarına izin vermeleri, presi etkisiz kıldı. Çok pas hatası yaptılar. Bu da tam olarak hazır olmadıklarını gösterdi.
Manisa FK'nın tam saha presi biraz cılızdı, işe yaraması zordu. Defansta top çıkarırken ise rakip oyuncuların hatalı baskısının da katkısıyla ayağa çok iyi paslar yaptılar. Sürekli boşa kaçtılar, topu aldılar. Ama bu bazen başına bela olabilir. Bu paslaşmada öne çıkan isim Nizamettin oldu. Balıkesirspor'dan beri takip ederim. Son senesinde çok ıslıklandı taraftarı tarafından. Tartışmalar içine girdi. Bu sebepten de 2. Lig'de mücadele eden Manisa FK'ya geldi ve burada rahata erdi, oynadığı futbolla taraftarını mutlu etti. Bu mücadele de de maestro oldu, defanstan top alarak, takımını hücuma çıkarttı.
Hiç tembellik yapmadılar, her topa koştular, rakibinin rahat oynamasına engel oldular. Bu da galibiyette en önemli etkenlerden biriydi.
Siyah beyazlı takım hücuma hızlı çıktığında golleri buldu. Kanatların iyi çalışması sayesinde Orgill 3 gol atmayı başardı, bana göre maçın yıldızı oldu. Attığı 2 golü çok beğendim. Defans arkası koşuları çok akıllıcaydı ve son vuruşları da takdire şahandı.
***
7 golün 5’inde de büyük hatalar yapıldı.  Bu da takımların daha tam olarak lige hazır olmadıklarını gösterdi. Bunlardan bahsedeyim:
8. dakikada uzun pasa Duhan yatarak müdahale etmek istedi ama kesmeyi başaramadı. Anıl çizgiye indi, ona yakın olan Atchom kademeye girmesi gerekirken, geri çekilip, önünü boş bıraktı. Pas, golü getirdi.
33. dakikada Sousa'nın dönerek vurduğu top çok yavaştı. Alperen atladı, bunu gören Mehmet Yeşil müdahale edebilecekken çekindi. Kaleci de bundan etkilenmiş olsa gerek, yeterince topa uzanamadı.
41. dakikada Mehmet Yılmaz topu kalecisine bıraktı. Birkan topa biraz uzaktı ve İbrahim süratle topa koşuyordu. Araya girdi, karşı karşıya kaldı ve skoru 2-1'e getirdi.
64. dakikada İbrahim çok yavaş ayak içi vuruşu direk yakınından ağlarla buluştu. Yenmeyecek gollerden biriydi. 
Oyun kısa bir süreliğine durdu. Uzatmanın da sonlarıydı. 2 farktan dolayı da olsa gerek Sadi rehavete kapıldı. Rroco'ya topu hediye etti. Ceza alanı içerisinde de düşürünce penaltıya sebep oldu.
***
Genel olarak Manisa FK'yı beğendim. Yeni yabancı transferleri güçlü kuvvetli oyuncular. İlk hafta itibarıyla diyeceğim şey, üst sıralara oynama kapasitesi var. Ancak diğer takımları da gözlemlemek gerekir elbet.