Manisa FK, geçen sezonu namağlup şampiyon kapatmış, bu sezon çıktığı 1. Lig'de de 3 maçta 3 galibiyet almıştı. Evinde BB Erzurumspor'u konuk etti ve hiç beklemediği bir sonuçla sahadan 1-0 mağlup ayrıldı.
***
Manisa FK her zamanki oyun sistemiyle başladı. Bol pas yaparak kaleye gitmek ve pozisyona girip, gol atmak. Erzurumspor ise rakibine göre taktik belirlemişti. Bol pas yapacağını bildiklerinden geriye çekilip, alan daraltmayı tercih ettiler. Öyle ki bir pozisyonda Erzurumsporlu oyuncu orta çizginin ilerisine gidip pres yapmak istedi ama birden durup, geri çekilip, kendi yarı alanında yerini aldı. Hücuma çıkıp gol atmak için hızlı hücumları tercih etti.
***
Tek kale bir maç izlerken 24. dakikada gol geldi. Ceza alanı içerisinden uzaklaştırılan topta Manisasporlu oyuncular rakiplerini bırakıp, ileriye koşmaya başladılar. Ancak koşmayan Erzurumsporlu oyuncular vardı. İçeriye doldurulan topta ofsayt yapılamayınca, bomboş kaldılar. Yapılan vuruşu kaleci çelse de kalabalık olanlar kazandı, golü atıp, öne geçtiler.
Bundan sonra gerginlikler başladı. Ev sahibi takım pozisyona girmekte bile zorlanıyordu. Sık sık da sakatlıklar olup oyun durunca iyice strese girdiler. Rakip için de önemli bir maçtı ve stres onlar için de geçerliydi. Sık sık birbirlerine girdiler, saha içi karıştı. Teknik Direktör Erkan Sözeri de olaylara karışınca kırmızı kart yedi. 
***
Ligin yenilmez armadası %68 topla oynasa da maçı sadece 1 isabetli şutla bitirdi. 
Tek kale oynayan bir takım nasıl olur da sadece 1 isabetli şut çekebilir? Açıklayayım:
En başta defanstan top çok çok yavaş çıktı. Bu sebepten rakibine pozisyon alma şansı tanıdı. Fazla sayıda yan pas yapıldı ve zaman geçip gitti, rakibine dinlenme, nefes alma şansı verdi. Kaleye gidildiğinde de ceza alanının çok kalabalık olması yüzünden kaleye şut çekme şansı bulamadı. Serkan Özbalta'nın buna bir çare bulması gerekecek. 
Rakip takımın defansında da tecrübeli isimler olduğunu vurgulamak gerekir. Aykut ve Mustafa Yumlu’yu Süper Lig’den bilirim.  Savunmada güvenilir isimlerdir.
Erzurumspor defansif oynasa da hücum futbolunu da güzel oynayabileceği havası vardı. Pas vermeler, top saklamalar güzeldi. İlk kez izlediğim için ayrıntılı yorum yapamayacağım.
***
Pozisyon az olsa da vardı. İki takımın gole yaklaştığı zamanlar oldu ancak son vuruşlardaki başarısızlık bunun önüne geçti.