9. haftaya lig ikincisi olarak başladı Akın Çorap Giresunspor. Grand Medical Manisaspor ise 16. sırada idi. Kim kazanır diye sorsanız, cevap ev sahibi Giresunspor olurdu. Beraberliğe bile çok az ihtimal verilirdi.

Manisaspor, böylesine zorlu bir maça çıktı. Puan için üstün bir oyun oynaması gerekliydi. Karşılaşma başladığında futbolcuların ikili mücadelelerde oldukça sert oynadıklarını gördük. Ama bu sertlik tamamen kuralların içerisindeydi. Rakip hücuma çıktığında da kesinlikle boş vermediler. Hücum oyuncuları topun önüne geçmek için zaman zaman uzun deparlar attılar, rahat oynamalarına izin vermediler rakiplerinin.
35 dakika boyunca top kaleden uzak oynandı. Bu dakikada ceza alanına ortada Mehmet Akyüz kafa vuruşu yaptı ama iyi bir vuruş olmadı. Manisaspor'un ilk hatası da bu pozisyon oldu. İki kişi arasından vurdurmuşlardı.

Sahanın en çalışkan oyuncularından biri olan İsmail Haktan, defansı eksik yakaladı, arkadaşına pas vermeyi gerek görmedi, rakibinin üzerine üzerine gitti, sonra ortayı yaptı ama geç kalmıştı artık. Önceden pas verse, gol olma ihtimali daha yüksek olurdu.
İkinci yarıda, 51. dakikada yine İsmail Haktan sahnedeydi. Defans arkasına güzel sarktı, rakibinden uzaklaştı, vuruşu kalecinin üzerine gitti. Bu şut kendisine hiç yakışmadı. Sol ayak içiyle yakın direk dibine plase vurması gerekirken, sağ ayak dışıyla uzak direk tarafına vurmayı tercih etti. Bu kötü vuruşun sebebi, sanırım çok koşması, çok mücadele etmesi ve çok yorulmasıydı. Yorulunca bacaklar aciz kalıyor, kafa da iyi çalışmıyor.
Ceza alanına girmekte zorlanan her iki takım için de golü şutlarla bulması gerekirdi. Bunu Iyayi Atiemwen yaptı ve takımını deplasmanda 1-0 öne geçirdi.
Bundan sonrası oyunu soğutmakla geçirdi Manisaspor. Ancak 81 ve 85. dakikalarda 2 büyük tehlike yaşadı kalesinde. İlkinde arka direğe yapılan ortada kafa vuruşu auta çıktı. İkincisinde sol bekin içeri girmesiyle boşalan alana verilen ara pasında, kaleciyle karşı karşıya kalan Caner Emrullah'a takıldı. Vuruş iyi olmasa da, Emrullah'ın kurtarışı her şeye rağmen güzeldi.
İki takım da birbirine üstünlük kuramadı. Sadece golün verdiği dezavantajla, geride olan Giresunspor biraz daha fazla yüklendi. Golü bulamayınca, Manisaspor, zorlu geçeceğini düşündüğümüz mücadeleden 3 puanla ayrıldı.

Yükselişe devam

Şampiyonluğa oynayan Adana Demirspor'u konuk etti, düşme potası içerisindeki Denizlispor. Zor bir müsabaka olacağını maç öncesi tahmin ediliyordu.
Karşılaşma başlayınca, düşündüklerimiz tutmadı. Denizlispor oyunun hâkimi olan taraftı. Topu ayağında tuttu, bol bol paslaştı. Hatta pres altında bile ayağa pasları rahatça yaptı, rakip kaleye gitti.
Fakat anlık gafletler de gösterdi. Bunlardan birinde sağ tarafında Lalawele'yi unuttu. Asil Kaan Güler açıyı çok iyi kapattı da gole izin vermedi.
33. dakikada, yapılan ortada direk kaleye vursa Yasin Ozan, gol bulabilirdi. O tutmayı yeğledi. Ceza alanı içerisinde mümkün olduğunca hızlı olmak gerekir yoksa mutlaka müdahale gelir, vurdurmazlar.
35. dakikadan sonra Adana Demirspor oyun sistemini değiştirdi. Kendi sahasında beklemek yerine, tam saha prese başladı. Bu da yeşil siyahlıları şaşırttı. Ama iyice açılan rakibine karşı, yine iyi pas yaparak çıktı, gol pozisyonu da yakaladı. Pas trafiğini kıramadıktan sonra, tam saha pres harakiri yapmaktan, rakibinin ekmeğine yağ sürmekten başka bir şey olmaz. Bu tam saha pres de kısa sürdü.
İlk yarının duraklama dakikalarında 2 önemli pozisyon buldu konuk ekip. İlkinde yine Asil Kaan'ın kurtarışı vardı. İkincisinde ise defans tek bir kişiyi durduramadı, arka arkaya çalım yediler, şanslıydılar ki buradan gol çıkmadı.

48. dakikada bir kez daha arkaya kaçırma vakası yaşandı. Tekrar Asil Kaan sahne aldı, Mendy'nin vuruşunda gole engel oldu.
55. dakikada, Sezer, Ziya Alkurt'a omuz attı, aut çizgisi üzerinde. Ziya, darbenin etkisiyle reklam panosunun içine girdi. Çok şanslıydı; o reklam panosu demirlerle destekleniyordu ve düştüğü yerde demir yoktu.
Güzel paslaşmalara rağmen, ceza alanına giremeyen, pozisyon dahi yakalayamayan Denizli'nin imdadına penaltı yetişti. Çekilen şutta elle oynama kararı veren hakem, penaltıya hükmetti, Barış Örücü gole çevirdi.

Önde olan takımın oyunu yavaşlatma, geride olan takımın hızlandırıp, yüklenme zamanı geldi. Oyun Denizli'nin istediği gibi oynandı, 3 puanı alan taraf da oldu. Teknik direktör değişikliği çok faydalı oldu. Arka arkaya alınan puanlarla, düşme hattından çıkıldı, üst sıralara doğru yol alınmaya başlandı.
Genel olarak topla Denizlispor çok daha iyi oynadı. Oyunu istediği gibi yönlendirdi. Ancak pozisyona girmeyi başaramadı. Adana Demirspor ise topu rakibine bıraktı. Buna rağmen kalesinde pek tehlike yaşamadı, üstüne üstlük birçok gol pozisyonuna girdi, gerek beceriksizlik, gerekse de Asil Kaan'ın kalesinde devleşmesiyle, topu filelerle buluşturamadı.

Köşe gönderinin hemen ilerisinde aşağı doğru bir iniş vardı. Oyuncular korner kullanmak için geriliyorlardı. Topa vurmak için koştuklarında ise yokuş çıkmaları gerekiyordu. O yokuş vuruşları olumsuz etkiliyordu. Bazı oyuncular bu yüzden köşe vuruşu yaparken çok zorlandılar.

Defans SOS

Petrol Ofisli Altınordu, tam saha presle maça başladı, İstanbulspor karşısında. Ama hücum oyuncuların baskısına, orta sahadan yeterince destek gelmeyince hiç bir işe yaramadı.
Top kendilerine geldiğinde Uğur Arslan Kuru sağ bek pozisyonuna geçti. Top rakipteyken de sağ beke Kerim Alıcı geldi, Uğur defansın ortasına kaydı. Fakat hızlı hücuma yakalanınca, Uğur çok içeride kaldı bazen. Sağ taraf boş kalınca, bir tehlike yaşandı mücadelenin hemen başlarında.
Altınordu ne ön direğe ne de arka direğe oyuncu koymayı yeğlemiyordu kornerlerde. 5. dakikada, bunun cezasını çekecekti az kalsın. Kornerden, doğrudan kaleye atılan topu Erce güçlükle çıkardı. Ama yine aynı şekilde devam etti.
Defans yaparken de, hücum ederken de, rakip forvet oyuncusu ya da oyuncuları her zaman markaja alınmalıdır. Her an top gelecekmiş gibi ayık olunmalı. Anlık dalgınlığa düşersen, oyuncuyu bırakırsan, defans arkasına sarkar, golü atar, 43. dakikada İbrahim Halil'in attığı gibi.
Arkaya adam kaçırmalar 2. yarıda da devam etti. 77. dakikada da tam 3 kişi ile sarktı ev sahibi oyuncular. Bunu da atamadılar. Erce her zamanki gibi bugün de iyi oynuyordu. Aksi olsa fark büyük olurdu.
Arkaya bu kadar çok adam kaçıran takım, asla tam saha pres oynayamaz. Yapması gereken şey geriye çekilip, rakibi kendi alanında karşılamak olmalı. Skor olarak geride de olunsa, alan daraltmak şart. Daraltılmazsa, atılandan çok, yenir genellikle.
Gol için iyice yüklenen Altınordu, tam maç bitecek derken yine arkaya adam kaçırmaktan dolayı 2. golü yedi. 1-0 değil de, 2-0 yenilmiş oldu.
Tribünde bando takımı da vardı. Altınordu'nun da var ama onların deplasmana gittiğini hiç duymadım. İstanbulspor'un olma olasılığı yüksek. Lakin İzmir Marşı'nı çalması çok ilginç geldi. Çünkü bu marş her yerde çalınıp söylenmiyor, sadece belli başlı yerlerde...

Balıkesir'den 4 gol, 3 puan

Balıkesir Baltok, milyonluk transferlere imza atan Boluspor deplasmanındaydı. Karşılaşma başladı, Boluspor da yüklenmeye başladı. Balıkesirspor'a hiç oynama imkânı vermeden 4. dakikada öne geçti. Balıkesir santra yapıp ilk atağına kalktı. O ataktan gol çıkardı. 5 dakikada 1-1'lik sonuç, oldukça ilginçti.
20. dakikada Otoo'nun güzel ara pasında Aissati kaleciyle karşı karşıyaydı ama o kaleye hiç bakmadı, kaleyi hiç düşünmedi. Arkasına doğru topu bıraktı ama orada hiçbir Balıkesirli oyuncu yoktu.

Hata yapanın kaybedeceği bir oyun sergilendi. Orta saha mücadelesinde geçen, pas yapılamayan, genellikle uzun top oynanan bir karşılaşma.
Hatayı yapan ev sahibi takım oldu, 37. dakikada. 3 dakika sonra bir hata daha, skor 1-3'e geliverdi. İlk 2 gol arasında 1 dakika vardı. Bu son 2 gol arasında da 3 dakika.
İkinci yarıda da aynı oyun devam etti. Her iki takım da alan daralttı. Daralan alanda iyi paslaşmalar yapılamayınca, sürekli top kayıpları yaşandı. Boşa çıkabilen pek kimse olmadı. Topun olduğu yer, her zaman kalabalıktı, sıkışıktı.
Nadir pozisyonlardan birinde Caner, çaprazdan vurduğu şutla farkı 1'e indirdi.
Beraberlik için umutla yüklenmeye çalışsa da Boluspor, Balıkesirspor geri adım atmadı, panik yapmadı. Karşılık verebildi meyvesini penaltı ve gol ile aldı. 4-2'lik galibiyetle önemli bir deplasmandan 3 puanla evine dönmeyi başardı.