Altay'da bir klasik var artık. Marco Paixao bitti demeden, maç bitmiyor. Son saniyelerin golcüsü Boluspor karşısında da sahneye çıktı, uzatmaların da bitmesine 9 saniye kala golünü attı, takımına 3 puanı kazandırdı.

İzmir Atatürk Stadı'nda zaman zaman esen bir rüzgar vardı. Top oynamayı pek etkilemese de ilk yarıda Altay lehine idi. Karşılaşmaya Boluspor daha atak başlayan takım olsa da üstünlük sık sık el değiştirdi.

İlk gol pozisyonu Altay'dan geldi, 10. dakikada. Bu açılış oldu. Gerisi de geldi Altay için ama gol gelmedi.
Boluspor ilk pozisyonu için 21 dakika bekledi. Uzaktan çekilen şutu kaleci Aydın kornere çeldi.
31. dakikada başka bir Altay klasiği yaşandı. Rakip takım atağında, arka tarafta bir oyuncu unutuldu, bomboş bırakıldı. Bilal kale dibinden vurdu, top direkten döndü. Benzer hata sık sık tekrarlanıyor ne yazık ki siyah beyazlı takımda.

Altay daha çok pozisyona giren takım oldu ilk yarı sonunda.

Sahada oynanan oyuna bakacak olursak, her iki takım da beraberliğe razı bir oyun sergiliyordu. Duran toplar oyuna geç sokuluyordu. Kimsenin acele ettiği yoktu. Her şeye rağmen oyun yavaş tempoda oynanmadı. Bu 2. yarıda da devam edecekti. Ancak Sait Karafırtınalar, 2. yarıya başlarken orta saha oyuncusu Helder'i oyundan alıp, yerine hücum oyuncusu İbrahim Akın'ı sahaya sürdü.
Bu yarı ilkine göre biraz daha kısır gibi görünse de, İbrahim Akın'ın şutunda ve Gençer'in kafasında direk devreye girdi, gol olmasına izin vermedi.
Boluspor'un da gole yaklaştığı oldu fakat Altay kadar fazla üretken olamadı.
Özellikle 2. yarı sahada pek görülmeyen ikiliden Kappel 88'de kendini hatırlattı, topu ceza alanı önüne kadar sürdü, şutu defanstan döndü. Paixao ise 90+3'te hatırlattı, o 3 puanı getiren altın golle. 2 kişi baskı yaparken, sırtı kaleye dönükken, topu çok iyi sakladı, zorladı zorladı, ikisinden de sıyrılıp, önünü açtı, şutunu çekti, tam doksandan ağları sarstı. Yine mucizevi bir gol, yine mucizevi bir galibiyet.

Altay yavaş yavaş küme düşme endişesini üzerinden atıyor. Şimdi ufukta ilk 6 var. Ardından da playofflarla Süper Lig niye olmasın. Neyse; daha şimdiden abartmayayım. Havaya girmeden, lige maç maç bakmak en doğru olanı.   
Maçta dikkat edilmesi gereken birkaç unsur vardı. Onlardan biri rakibi 2 kişi sıkıştırmışken, top kapma olasılığı yüksekken, birinin gelip faullü girmesi, tamamen acemice bir hareket oluyor. Bunu sadece bu mücadelede görmedik tabii ki. Çok sık yapılıyor. Oyuncu giderken yanına yaklaşın, omuz atacağınıza omuzunuzu dayayın ve hafifçe itekleyin. Diğer oyuncu da topa müdahale edip, kolayca alsın.