Propaganda çalışmalarında halktan dürüstlük vurgusuyla oy isteyen AKP'nin Mersin Çamlıyayla İlçe Başkanı, bir parti toplantısında "Hırsız bizim hırsızımız" diyerek oy istiyor.

Kartal'da bir seçim yatırımı olan "İmar Barışı" başvurusu yapılan bina çöküyor. 18 kişi ölüyor. "İmar Barışı"nı getirenler hastane ziyaretindeler...

Ekonomik kriz dar gelirliyi vuruyor. Piyasada önemli hastalıkların ilaçları bulunamıyor. İlaç sektöründe % 80 dışa bağımlı olmamızın da etkisiyle kalp, enfeksiyon ve romatizma ilaçlarının da içinde olduğu 42 çeşit ilaca % 40 zam geliyor. Buna karşılık, zenginler döviz, borsa ve altının fırsatlarıyla paralarına para katıyor. Krizde üzülenler de var, üzülüyor görünüp sevinenler de...

Meclis'te Danıştay'ın Andımız kararını uygulamayan Milli Eğitim Bakanlığı'na ilişkin olarak verilen araştırma önergesi AKP, HDP ve MHP'yi birleştiriyor. Önerge AKP ve HDP'nin red, MHP'nin "çekimser" oylarıyla reddediliyor. "Milliyetçi" MHP, "beka" derken "Andımız" konusunda çekimser kalabiliyor. AKP-MHP ittifakına "ad hoc" olarak HDP ekleniyor.

AKP, "yatay şehirler" vaadiyle, kendi geçmişine muhalefet yapıyor.

Erdoğan, sebze ve meyve fiyatlarındaki artışın nedeninin mermi olduğunu açıklıyor.

Kültür ve Turizm Bakanı, müze girişleri ile ilgili fahiş zammı meşrulaştırmak için "söz konusu fiyat artışı büyük oranda yabancı ziyaretçileri etkilemektedir" diyor. Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının müzeleri daha fazla ziyaret etmelerini teşvik etmek kendi başarı ölçütlerinden biriyken, böyle olmamasıyla övünüyor.

Trump, Rahip Brunson'unda içlerinde yer aldığı bir grup ABD'liye her zamanki yakışıksız tutumuyla "Onu çıkarın' dedim. 'Onu bırakırsanız iyi olur' dedim. Ve seni bıraktılar" diyor. Erdoğan, "gerilimin yerini işbirliği ve dayanışmanın almasında en önemli faktörlerden biri, değerli dostum Başkan Trump ile aramızda tesis ettiğimiz yakın diyalog ve iletişimdir" diyor.

AKP'nin İzmir Adayı Zeybekci'nin "HDP seçimlere giren legal bir partidir" açıklamasıyla aynı saatlerde Erdoğan, Sivas'ta muhalefeti HDP'yle işbirliği yapmakla suçluyor. 2013 Kasım'ında Diyarbakır'daki toplu açılış töreninde kurdeleyi Erdoğan ile birlikte kimlerin kestiği bir yerde hatırlatılıp, bir başka yerde unutturuluyor.

..."AKP'ye oy vermeyeni Allah çarpar" diyen bile oluyor.

Seçimler yaklaşırken vatandaşın hali perişan. Siyasal iktidarı oluşturan AKP-MHP adı konmamış koalisyonu, halkın çektiği ekonomik "eza"yı gündem dışına taşıyabilmek için, projelere değil muhalefeti vebalı gösteren bir "beka" anlatısına sığınıyor.

Muhalefet, dağınıklık ve inanılmaz bir beceriksizlik ve yer yer de tutarsızlık içinde...

...Bu maskeli baloyu izleyen hepimizin tek sığınağı Anadolu insanının "zeka"sı...