Ekol Göz Menemenspor, geçen hafta Giresunspor deplasmanında aldığı galibiyetten sonra bu hafta kendi sahasında oynayacağı Hatayspor maçını merakla bekliyordum. Ama ne yazık ki hayal kırıklığına uğradım.

***
Menemen taraftarı, İzmir Atatürk Stadı'ndaki maça pek fazla ilgi göstermemişti. Stat çevresinde hiç maç havası yoktu. Polisler ve özel güvenlik görevlileri olmasa, burada maç oynanacağını düşünmezdim. Tribünde çok az sayıda taraftar vardı.

***
Karşılaşma başladığında topla oynama süreleri aynıydı ama atak üstünlüğü Hatayspor'da idi. 12. dakikada yapılan ortaya Gökhan Karadeniz ceza alanı içerisinden vole vurdu, auta attı. Karşılaşmanın ilk atağı bu idi. Karşılaşmanın ilk kaleyi bulan şutu da Hatayspor'dan geldi. Selim vurdu, kaleci Selmani rahatlıkla topa sahip oldu. 29. dakikada yapılan ortada 2 Hataylı oyuncudan Selim topa altıpas çizgisi üzerinden bomboş pozisyonda iyi vuramadı.
Menemenspor'un hiç atak yapamamış olmasının geçici olduğunu düşünüyordum. Hava da çok fazla sıcaktı. Ben bile oturduğum yerde terliyordum. Kendilerine gelebileceğini düşünürken, 2. sarı kartı yiyen Murat Elkatmış takımını eksik bıraktı. Stat büyük, benim pozisyonu görmem zor. Basın toplantısında bunu Hatayspor Teknik Direktörü İlhan Palut'a sordular. Baldıra basma olduğunu ve sarı kartın doğru olduğunu söyledi. İlk sarı kartı bilmediğini söyledi ama benim notlarım arasında vardı ve özellikle bu konu hakkında bir paragraf açmayı planlamıştım.

***
Dakika 10. Kornerden gelen topu kaleci Akın çıktı aldı. Topu oyuna hemen sokmak istedi ama Murat Elkatmış engellemeye çalıştı. Bunun cezası vardır ve sarı kart gerektirir. Bir sarı kart yemeye değecek bir durum da yoktu ortada. Hızlı başlatsa da bir şey olmazdı. Gereksiz kart ve sonra gereksiz müdahale, çift sarı karttan kırmızı... 88. dakikada da Tayfun aynı şekilde kalecinin topu oyuna hızlıca sokmasını engelledi, o da sarı kart yedi. Umarım bu konu üzerine eğilirler ve böyle engellemelere bir daha yeltenmezler. Gerçi bu ligde genel olarak kalecilerin topu oyuna sokması dakikalar sürüyor ya... Akın'ın yaptığı olağan dışı idi.

***
Menemen'in kaleyi ilk kez yokladığı dakika 36 idi.
Hatay inanılmaz goller kaçırdı. Altı pas içinden auta vurulan toplar, direkte patlayan şutlar... Öylesine müsait pozisyonlar harcanmışken, gol şans eseri geldi. 42. dakikada Selim sağdan ortaladı, hiç kimse dokunamadı, top uzak direk dibinden ağlarla buluştu. Beşiktaşlı Caner'in cuma günü Göztepe'ye attığı golün kopyası gibiydi.  
2. yarıda 1 kişi eksik oynamasına rağmen sarı lacivertliler beraberlik için yüklenmeye çalıştı. 47'de serbest vuruştan gole çok yaklaştı, kaleci Akın izin vermedi. Hemen ardından fark 2'ye çıktı. Yeniden 59'da gole çok yaklaştı, 1 dakika geçmeden 3... Menemen gol atmak istedi, defansıyla ileriye çıktı, hızlı hücumlarda gafil avlandı.
Pozisyonları not etmekten maçı doğru düzgün izleyemez oldum. Menemen savunması iyice çöktü, Hatayspor hücumcuları ise inanılmaz goller kaçırdılar. Defalarca kaleci ile karşı karşıya kaldılar. Uzatma dakikalarında gelen gol maçın skorunu 4-0 olarak belirledi.

***
Geçen hafta bahsettiğim bir konu vardı. Maçın ilk dakikalarında saha yeni sulanmış olduğu için top yerde çok kayıyor. 2. dakikada Menemen'in sağ beki Semih, topu alacağını düşünüp hamle yaptığı esnada, yere çarpan top hız kazandı. Rakibi koşusuna devam edip, topu alıp kaleye yöneldi. Semih arkadan yetişip faul yaptı ve sarı kartı yedi. Islak zemine alışık olmaları ve bu tür hataları yapmamaları gerekir.
Hüseyin Çolak, fiziğini çok kullandı ve rakiplerini tank gibi ezdi adeta. Hakem de her seferinde faul çaldı. Bu arada çocuk ya da çocukları tribündeydi. Çıkış tüneline geldiğinde babalarına seslenip durdular. Maç devam ederken oyun oynadılar, oradan oraya koşuşturdular.
Ev sahibi takımın ceza alanı içerisine serbest vuruş ve kornerlerde yaptığı ortaları kaleci Akın çıkıp rahatça aldı. Gerek atışın yapılacağı yere ve gerekse de kalecilerin rahat çıkmasını engelleme konusuna çalışmaları gerekir.
Mücadelenin sonlarına doğru Hataylı taraftarlar İzmir Marşı'nı söylediler ve 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diye bağırdılar. Menemenli taraftarlardan ise yenen farkın sebebiyle olsa gerek, çıt çıkmadı.
Basın toplantısının yapıldığı salonun hemen yakınında düğün salonları vardı. Dolayısı ile toplantı da bu sesler içinde yapıldı.