Lige, küme düşmeme hedefiyle başlayan Ekol Göz Menemenspor, üst üste 3. galibiyetini Balıkesirspor karşısında aldı ve 6. sıraya çıkarak Play-Off hattına girdi.
Her iki takım için ilk amaç yenilmemekti. Defanslar sağlam tutuldu. Bu yüzden gol pozisyonu az oldu.
***
45+4. dakikada Furkan sağdan topu gelişigüzel içeri gönderdi. Selmani elinden kaçırdı. Halil kalenin dibinden, üstten auta attı.
65'te de Muhammet ortaladı sağ taraftan, altı pas içinde bomboş durumdaki Murat, topu kafayla auta attı.
Bu iki pozisyon maçın en net gol girişimleriydi. Ercan'ın ceza alanıda uzun gönderdiği topa gelişine vuran Ali, takımına 3 puan getiren golü attı 84. dakikada.
***
Tartışmalı penaltı pozisyonları oldu. Hem Menemensporlu hem de Balıkesirsporlu oyuncular, ceza alanı içinde dikkatli olmalılar. Tehlikeli giriyorlar ve ellerini rakipleri üzerinde çok kullanıyorlar. Bunlara penaltı verilebilir ancak bu maçta Suat Arslanboğa devam ettirdi, şanslıydılar.
***
İstatistiklerde ilginçlik vardı. İki takımın da verileri birbiriyle neredeyse aynı gibiydi. Tam denk bir maç oynanmış, sadece gol atmayı bilen kazanmıştı.
***
38. dakika idi. Ali sakatlanıp, yerde kaldı ama oyun devam etti. Doğa atağa kalktı, kornerle sonuçlandı. Başta Trtovac olmak üzere, aşırı tepki gösterildi, top dışarı atılmadığı için. Doğa; çok çok sakin kaldı, görmediğini söylemeye çalıştı. Aynı şekilde tepki verse en az 2 oyuncu atılabilirdi. O kadar çok sakatlık yaşanıyor ki bu ligde, çoğu sahte. Kesinlikle oyunun durdurulmamasından yanayım.
***
Saha zemini de oyuncuları çok zorluyor. Önceki maçlarda da ayakları çime takılanlar olmuştu, bu maçta da takılıp sakatlananlar oldu. Bazı yerlerde toz kalkıyor. Anlaşılan o ki, yerlerde çim kalmamış. Bu sebepten dizlerini yere vurduktan sonra tutanlar ve acı çekenler oldu. Yeniden düzenlemeye gidilen statta çimler, yeterince kaliteli yapılmamış mı acaba?

Kazanan Akhisar oldu

İki Ege takımı Akhisarspor ile Altay'ın karşı karşıya geldiği maçta, geriye düşmesine rağmen, kazanan ev sahibi oldu.
Çok sakatlığın yaşanmasına ve oyunun çok durmasına rağmen güzel bir maç oldu. İki takımın da amacı, son haftalarda alınan kötü sonuçları sonlandırmak ve sahadan galibiyetle ayrılarak ligde üst sıralara çıkmaktı.
***
Karşılıklı ataklar, karşılıklı pozisyonlar, 3 gol oldu. Üçü de defans hatasından.
Altay'ın golünde Cocalic, kalecisinden aldığı pasta topu biraz ayağından açtı. Hüsamettin çabuk davrandı, topu Putsila'ya aktardı. Putsila'nın şutu golü getirdi 47. dakikada.
Akhisar hızlı hücuma kalktı, Mustafa Murat, Burhan'ı kaçırdı, 71'de skora denge geldi. Mustafa Murat, 77. dakikada da yine Burhan'ı kaçırdı, yeşil siyahlı takım öne geçti.
Karşılamanın son dakikalarında Altay yüklendi de yüklendi, beraberlik şansını yakaladı ama değerlendiremedi.
***
Mücadelede Kappel bir kaç klas hareketle izleyicileri mest etti.
Hakeme çok tepki gösterildi. Bu yüzden hem Mehmet Altıparmak hem de Sait Karafırtınalar sarı kart gördü.

Denizli galibiyeti hatırladı

Yukatel Denizlispor, sahasında ilk haftadaki Galatasaray maçından beri galip gelemiyordu. Bu sefer Çaykur Rizespor'u 2-0 yenerek, taraftarına galibiyet sevincini tattırdı. Aldığı 3 puanla küme düşme hattından bir nebze de olsa uzaklaştı.
Karşılaşmada tempo yüksekti ama pozisyon azdı. Denizli rakibine oranla daha iyi oynadı. Berabere bitecek derken, goller son dakikalarda geldi.
Taraftar Recep'i çok seviyor. Oyuna alınacağını anlayınca, tezahürat yapmaya başladılar. Şans bu ya, tam o sırada Zeki sakatlandı ve çıkmak zorunda kaldı. Aissati'nin yerine girecekti, giremedi.
Burak bir pozisyonda rakibini arkasından kayıp faul yaparak durdurdu. Onun gibi hızlı bir oyuncudan beklediğim, yanına kadar gelip omuzunu koyup durdurmasıdır. Bu yüzden, maçın daha 11. dakikasında sarı kart yedi.