Ekol Göz Menemenspor, çok koşan, iştahlı oynayan oyunculardan kurulu bir takım. Ligde yeni olmasına rağmen bu sayede puan tablosunun üst sıralarında yer alıyor. Ama gol yollarında etkisiz kalması, şampiyonluk yolundan biraz uzak tutuyor. 3 haftadır sahadan mağlubiyetle ayrılıyordu ve bu sefer konuk ettiği Fatih Karagümrük'ten puan almak istiyordu; olmadı ve 1-0 mağlup oldu.

Karşılaşma, orta sahada mücadelesi şeklinde geçti. Fakat az da olsa sarı lacivertli takım daha ağır bastı. Net gol pozisyonu iki takım adına birer tane idi, onlara da net denebilir mi bilmiyorum. Bunlar dışında uzaktan şutlar çekildi. Kalecileri zorlayacak bir pozisyon da olmadı, gol dışında.

***

Menemenspor'da stoper olarak tanıdığımız Ercan, bu maçta sol bekte görev yapıyordu. 76. dakikada yapılan ortada, penaltı noktası civarındaki oyuncuya koşup, beraber kafaya çıktılar. İkisi de dokunamayınca, arkada bomboş kalan Sabo, yerden çok güzel vurdu, Selmani uzandı ama çıkaramadı. Stoperin kanatta oynatılmasından kaynaklanan bir gol olduğunu düşündüm. Çünkü hava topuna çıkan Karagümrüklü oyuncu o topa iyi vuruş yapsa bile gol atma olasılığı çok azdı. Arkadaki oyuncunun ise gol atma olasılığı yüksekti. O Sabo'yu bıraktı, diğer adama koştu. Kendisinin topa müdahale etmesi de zordu. Tek yapabileceği rakibine de dokundurmamaktı. Bu tam bir stoper hareketi. Ama sonradan öğrendim ki, Ercan'ın ana mevkisi sol bekmiş. Çok şaşırdım.

***

Karşılaşmanın özetini Menemenspor'un teknik sorumlusu Dilaver Mutlu çok iyi çıkardı. Kısa ve net konuştu: 'Denk bir maç geçti, beraberlik maçıydı ama golü atan kazandı. İlk yarı yakaladığımız pozisyonları değerlendiremedik. Rakip, pozisyon hatamızdan bir gol buldu.'

Ev sahibi takımın oyun sistemi yine aynı idi. Defanstan kanatlara atılan uzun paslarla kaleye gitti daha çok. Ama pas atma konusunda en etkili ismi olan Taşkın bu maçta yoktu. Oyuncular çok koştu, çok mücadele etti. Son dakikalarda Trtovac’ta ileriye çıktı. Heyecan oldukça arttı. 

Yeni transferlerden Rıdvan, ilk 11’de oyuna başladı. Sağ bekte oynadı. Biraz yabancı gibi kaldı, takımın oyun sistemine tam olarak uyum sağlayamadı.

Menemen için iyi olan bir şey vardı o da Mustafa Çeçenoğlu. 3 haftadır yokları oynuyordu ve bu maçta geri döndü. Yine topu aldı, rakiplerini sürklase etti. Şut çekti ama geri pası gibi gitti, orta yaptı isabet kaydedemedi.

***

Ortalara özel olarak paragraf ayıracağım. Sarı lacivertli oyuncular topu havaya biraz fazla dikiyor, inene kadar zaman geçiyor, rakip defans için engellemesi kolay oluyor. Kafayı kaldırılıp, atılacak nokta seçilmeli, en fazla 3 metre kadar havaya dikilmeli ve sert vurulmalı. Bunun bir artısı daha var. Havadan süzülerek inen topa sert kafa vurulamaz. Ama anlattığım gibi atıldığında sadece kafayı topun önüne koymak ve yön vermek bile gol için yeterli olabilir.

***

Akhisarspor’un yeni teknik direktörü Yımaz Vural ve ekibi de karşılaşmayı izlemeye gelmişti. İki kişi Menemen, diğer iki kişi de Fatih Karagümrük hakkında notlar tuttu.