TFF 1. Lig'in yeni ekibi Ekol Göz Menemenspor sezona küme düşmeme ve deneyim kazanma hedefiyle başladı. Ancak 'Evdeki hesap çarşıya uymadı!', 16. haftada şampiyonluk adayı Bursaspor'u evinde 2-1 yenerek 2. sıraya yükseldi ve Süper Lig'e doğrudan çıkma potası içine girdi. Yenilmezlik serisini de 10 maça çıkararak, rakiplerine büyük bir gözdağı vermiş oldu.
***
Menemenspor karşılaşmaya etkili başladı. Yüklendi, gol aradı. Oyuna hükmederken de kalesinde az da olsa pozisyonlar yedi. Bursaspor ilk kornerini 30. dakikada kazandı, gol atıverdi. Burak topu kaleye doğru gönderdi ama kötü bir vuruştu. Kale önündeki Seleznyov'a sadece ayak uzatmak kaldı,  gole yetti. Burada Murat Erdemir'in hatası vardı. Kale çizgisinde kaldı, takım arkadaşları gibi ileriye çıkmadı ve ofsaytı bozdu.
İlginçtir bu golden sonra konuk takım daha çok topa sahip olup, rakip yarı alanda daha çok topla oynamaya başladı. Ev sahibi takım da çoğunlukla uzun paslarla rakip alana geçmek istedi. Bu konuda Taşkın Çalış öne çıktı. Mücadelede en çok pas atan isim oldu. Güzel ve isabetli toplar attı.
***
İkinci yarıya da iyi başlayan ekip sarı lacivertlilerdi. Üst üste pozisyonlara girdi, 66. dakikada gol buldu. Defansın kafayla uzaklaştırmaya çalıştığı top Mustafa'nın önüne düştü.  Gelişine vurdu, kaleye adeta füze gönderdi. Top hemen önünde sekmiş, ayağını savurmuş ve ağları havalandırmıştı. Bu tür toplara isabetli vurmak çok zordur. Genellikle üstten farklı bir şekilde auta atılır. Ama tam denk getirdiğiniz zamanda çok hızlı gider, kaleciler çaresiz kalır, üzerlerine gelmediği sürece.
75'te yeşil beyazlılar korner kullandı, bomboş durumda bir kafa vuruşu geldi ama kaleci Selmani'nin üzerine. O Ercan'a oynadı, Ercan da ceza alanı çizgisinin 1 metre kadar ilerisinden defans arkasına uzun pas attı. Rüzgarın da etkisiyle savunmadaki oyuncu Cüneyt bu topa müdahale edemedi, arkasına düşürdü. Bunu anlayan Ali'nin yapmış olduğu koşu, kendisini kaleciyle karşı karşıya bıraktı, takımını öne geçirdi.
Golden sonra ise Menemenspor iyice geriye gömüldü, kaptıkları topları çoğunlukla ileriye doğru gelişi güzel vurdu. Biraz panik yapmıştı. Bursa yüklendi de yüklendi, gole yaklaştı, atmayı başaramadı.
***
Kaleci Selmaniye pek bir iş düşmedi. Pek fazla forma şansı bulamayan Canberk Aydın hiç sırıtmadı. Alberk Koç sık sık ileriye gitti, hücumlara destek verdi, geriye geldi, süratiyle rakiplerini birçok pozisyonda durdurmayı başardı.
Orta sahada Tayfun Çalış takımın pas ayağıydı. Bunun yanında biri serbest vuruştan 2 şut çekti, Bucaspor altyapılı kaleci Çağlar'ı zor durumlara soktu. Topa çok farklı vuruyor. Değişik vuruş şekliyle top düz bir hatta gitmiyor ve yalpalıyor. Buna sürat de eklenince kurtarması zor oluyor.
Mehmet ve Murat çok koştu, çok çabaladı. Takımın atom karıncalarıydı adeta. Mustafa Çeçenoğlu ise genellikle rakip yarı alanda topla buluştu. Gol atmış ve görevini yerine getirmiş olsa da, önceki maçlarındaki performansından biraz geri kaldı. Topu çok iyi saklar, rakiplerini kolaylıkla geçer, takımını pozisyona sokar ve taraftarı da heyecanlandırırdı. Az yaptı. Ali Özgün'ün görevi gol atmak. Galibiyeti getiren golü attı, takımının çıkışına paralel, haftalar geçtikçe kendi formunun da yükseldiğini gösterdi.
***
Takım olarak ise Menemenspor her zamanki gibi çok koştu, çok savaştı. Oyunun hızlı oynanmasını sağladı. Zaten bu takımın Dilaver Hoca'nın da deyimiyle 'yeşil bölge'ye girmesinin en büyük nedeni, iştahlı oyunu. Bu iştah devam ettikçe, başarılar da mutlaka devam edecektir.