Milas Çevre Yolu, bölgede yapılan madencilik faaliyetleri nedeniyle neredeyse dakikada iki kamyon geçerken, turizm trafiğinin birleşmesiyle özellikle yaz aylarında kilitlenerek, saatlerce süren trafik çilesine neden oluyor. Aydın-Söke-Didim-Milas-Bodrum gibi birçok yerleşim yerini birbirine bağlayan çevre yolunda kazalar ve can ve mal kayıpları artarken, CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na “Milas Çevre Yolu'nda yaşanan sıkışıklığı giderecek ve sorunları çözecek yeni bir çevre yolu yapılması konusunda herhangi bir çalışmanız var mıdır? Yatırım planlarınızda böyle bir çalışmanız varsa ne aşamadadır? Ne zaman bitirmeyi düşünüyorsunuz” diye sordu.
CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, Milas Çevre Yolu’nu TBMM gündemine taşıdı. Milas Çevre Yolu’nun şehir içinde kaldığını ve ihtiyaca karşılık veremediğini kaydeden Uzun, Milas’ın yeni bir çevre yoluna ihtiyacı olduğunu vurguladı.
ANKA Haber Ajansı’nın haberine göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun yanıtması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi veren Uzun; Aydın-Söke-Didim-Milas-Bodrum güzergâhında bulunan, Milas Çevre Yolu 1970’li yılların sonlarında yapımına başlanarak 1980’li yılların başında hizmete açıldığını hatırlatarak “Bu yol, Milas’ın yıllar içerisinde ovaya doğru büyümesi sonucunda bugün şehir içinde kalmış ve pek çok sorunu da beraberinde getirmiştir. Bölgede yapılan madencilik faaliyetleri nedeniyle neredeyse dakikada iki kamyon geçen bu yol normal trafik ve turizm trafiğinin birleşmesiyle özellikle yaz aylarında kilitlenmekte ve saatlerce süren trafik çilesine neden olmaktadır” dedi.
“Bu çileye son verilmeli”
Aradan geçen yaklaşık 45 yılın ardından çevre yolu özelliğini kaybeden Milas Çevre Yolu’nun günümüz trafiğini kaldıramadığına dikkat çekti. “Saatlerce süren trafik nedeniyle ciddi zaman kaybına, birçok kazaya ve sonucunda can ve mal kaybına neden olmaktadır. Bu nedenlerle yeni bir çevre yoluna büyük ihtiyaç duyulmaktadır” diyen Uzun, Milas’a yeni çevre yolu yapılarak bir an önce “bu çileye son verilmesi” çağrısında bulundu.
Salih Uzun, Bakan Uraloğlu'na şu soruları yöneltti:
Milas Çevre Yolu'nda yaşanan sıkışıklığı giderecek ve sorunları çözecek yeni bir çevre yolu yapılması konusunda herhangi bir çalışmanız var mıdır?
Yatırım planlarınızda böyle bir çalışmanız varsa ne aşamadadır?
Ne zaman bitirmeyi düşünüyorsunuz? Güzergâhı nedir?
Milas’a yeni bir çevre yolu yapmayı düşünmüyorsanız nedeni nedir?
Mevcut yolun yeterli olduğu mu düşünülmektedir?
Yeni çevre yolu yapılana kadar en azından geçici de olsa bu çileye son vermek adına mevcut yolu genişletmeyi düşünüyor musunuz?