İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yapılan tanıtım toplantısında moda sektörünün bir yandan sanayi ve teknolojiyle, diğer yandan ise tasarım, sanat ve estetikle iç içe geçen özel bir sektör olduğuna dikkat çekti.
Soyer, moda ve İzmir'in birbirine uyumlu bir şekilde ilerlediğini ifade ederek, bu birlikteliğin ülkemizin ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirtti. Genç ve yaratıcı nüfusuyla Türkiye'nin bu sektörde dünya liderlerinden biri olacağının altını çizen Soyer, İzmir'i modanın önde gelen üretim merkezlerinden biri haline getirmeyi hedeflediklerini vurguladı. Ayrıca, önümüzdeki günlerde modanın nabzının attığı üç önemli etkinliğe ev sahipliği yapacaklarını duyurdu ve bu etkinliklerle İzmir'in kasım sonuna kadar moda dünyasında önemli bir konumda olacağını ifade etti.
Soyer, 17-19 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek olan Fashion Prime - Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı'nın bu yıl altıncı kez düzenleneceğini belirterek, bu fuarın moda sektörünün kumaş ve konfeksiyon yan sanayilerine önemli katkılar sağlayacağına vurgu yaptı. IF Wedding Fashion İzmir'in ise 21-24 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirileceğini duyurdu ve etkinlikte yurt içinden ve yurt dışından 223 firmanın yer alacağını ifade etti.
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler, İzmir'deki moda fuarlarının sektöründe dünyanın en önemli buluşma noktalarından olduğunun altını çizdi. IF Wedding'in dünya markası olduğunu belirten Kızılgüneşler, fuarın 20 bin metrekare üzerine kurulu, 220'den fazla firmanın kaliteli kreasyonlarını sergilediği ve farklı kıtalardan yabancı alıcıları ağırladığı profesyonel bir etkinlik olduğunu vurguladı.
Tanıtım toplantısının ardından "Wedding Fashion Week İzmir 2023" defilesi büyük ilgi gördü ve moda ve tekstil dünyasının heyecanla beklediği etkinliklere duyulan heyecanı artırdı.